Η Σαουδική Αραβία αποβιβάζει στρατό στο Ιντζιρλίκ της Τουρκίας… Ολοταχώς προς ολομέτωπη σύγκρουση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Η Τουρκία προχωρεί σε συμφωνία με την Σαουδική Αραβία να μεταφέρει αεροπορικώς στρατεύματα στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ για να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στο συριακό έδαφος, με όλες τις συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Çavusoğlu, στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Μονάχο της Γερμανίας όπου μετείχε στην διάσκεψη της «Διεθνής Ομάδας Στήριξης της Συρίας», τονίζοντας πως για την Τουρκία η κατάληψη από τους Κούρδους της πόλεως Azez που βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισλαμιστών της Αλ Κάιντα, θα σημάνει αυτομάτως εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος.

Ο Τούρκος υπουργός αποκάλυψε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία, η οποία πριν από λίγες μέρες ανήγγειλε την συγκρότηση στρατιωτικού σώματος από 150.000 άντρες για να επέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, τονίζοντας πως η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων για την υλοποίηση του σχεδίου σύνδεσης των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας με την Μεσόγειο, είναι πράσινο φως για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για την στρατιωτική επέμβαση στην Συρία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και όπως ανέφερε στην επέμβαση αυτή εκτός από την Σαουδική Αραβία θα μετάσχουν και τα κράτη του Περσικού Κόλπου και το Κατάρ με δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων εκπαιδεύουν τους Κούρδους σε στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ, κάνοντας σαφή υπαινιγμό κατά των ΗΠΑ και ιδιαίτερα κατά του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι εκπαιδεύουν τρομοκράτες κατά της Τουρκιάς.

Να σημειώσουμε όμως ότι μόλις προχθές ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε ότι χερσαία εισβολή στην Συρία θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το Ιράν προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία να μην τολμήσει να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, γιατί τότε θα βρεθεί προ πολύ «δυσαρεστών εκπλήξεων» μέσα στο ίδιο το έδαφος της απειλώντας με εισβολή μέσα στην Σαουδική Αραβία με παράλληλο ξεσηκωμό των Σιιτών της περιοχής.

Όπως φαίνεται η Τουρκία διαβλέποντας τον θανάσιμο κουρδικό κίνδυνο να πλησιάζει, προχωρεί σε απονενοημένες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της, αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.

Ελλάδα…. που βρίσκεσαι σε όλες αυτές τις «καυτές» εξελίξεις ???


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια