Η Microsoft παραδέχεται ότι τα Windows 8 δεν πήγαν καλά

windows_errorΟ CEO της Microsoft, Steve Ballmer και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας έχουν αναφέρει σε δημόσιους διαλόγους και δηλώσεις κατά καιρούς ότι τα Windows 8 είναι ανάρπαστα, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις τους είναι λίγο πολύ σαν και αυτές των Windows 7 αμέσως μετά την κυκλοφορία τους.
Ο Ballmer φέρεται να παραδέχτηκε σε μια συνέντευξη ότι τα Windows 8 “δεν πουλάνε αρκετά καλά“, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να έχει υψηλές προσδοκίες από το νέο λειτουργικό σύστημα κατά τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Neowin, ο Steve Ballmer ανέφερε επίσης ότι τα Windows 8.1 αναμένεται να πουλήσουν πολύ καλύτερα, καθώς σχεδιάστηκαν ειδικά για να αντιμετωπίσουν τα παράπονα των καταναλωτών, όπως η απουσία ενός κουμπιού Start.
Η Microsoft βέβαια δεν έχει δώσει ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις των Windows 8.
Το Start button που ο Ballmer αναφέρει σαν πρώτο στη λίστα με τις βελτιώσεις του νέου λογισμικού δεν φαντάζει και τόσο δελεαστικό. Η Microsoft με τις υψηλές προσδοκίες από το νέο της λειτουργικό σύστημα καλά θα κάνει να κοιτάξει και αλλού.
Η ασφάλεια, η πρωτοτυπία και οι νέες τεχνολογίες είναι αυτά που προσελκύουν το αγοραστικό κοινό. Και στους τρεις αυτούς τομείς η Microsoft φαίνεται να υστερεί.
Τα Windows λόγω της δημοτικότητας τους (μιλάμε από τα Windows XP και μετά) είναι από τα λειτουργικά που προσελκύουν χιλιάδες Malware. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο σύστημα για να αλλάξει η δομή του λειτουργικού και να προσφέρει περισσότερη προστασία.
Ο ξανά-μασημένος σχεδιασμός του συστήματος με επιφανειακές αλλαγές νέα UI, και έναν IE που έχει φτάσει την έκδοση 11, δείχνουν να μην μπορούν να ανταγωνιστούν άλλα λειτουργικά που επενδύουν σε ουσιαστικές αλλαγές, ταχύτητα, ποιότητα και ασφάλεια.

iguru.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια