Κασσελάκης, ο… μπουρλοτιέρης του ΣΥΡΙΖΑ


Τα ΜΜΕ που καταγράφουν το κακόγουστο σήριαλ του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγουν πλέον στη σημειολογία, όπως εάν σήμερα στελέχη της λεγόμενης ομάδας Αχτσιόγλου, θα παραστούν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Εάν δεν παραστούν, θα είναι δεδομένη λέει η αποχώρησή της. Στην αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν να μαδούν τη μαργαρίτα, όχι για τη φυγή τους αλλά για τη χρονική στιγμή που θα λάβει χώραν. 

Η δυσκινησία της αποχώρησης δεν αφορά τη συναισθηματική φόρτιση του αποχωρισμού από το κοινό τους σπίτι, αλλά πολύ πιο πεζούς λόγους, αυτούς της πολιτικής επιβίωσης. Όπως το αν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τους δέκα βουλευτές προκειμένου να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, και να τύχουν των προνομίων που τους αναγνωρίζει η Βουλή, τα οποία δεν θα απολαμβάνουν ως  μεμονωμένοι ανεξάρτητοι  βουλευτές.

Δεδομένου ότι η ομάδα Αχτσιόγλου αριθμεί επτά, και με την προσθήκη των Τσακαλώτου και Πέρκα που έφυγαν με την Ομπρέλα φτάνουν στους εννιά, αναζητείται ο πολυπόθητος ένας (ήρωας ή πρόβατο επί σφαγήν) που θα τους δώσει τη δυνατότητα της θεσμικής παρουσίας στη Βουλή.

Ωστόσο, η αποχώρηση της Ομάδας δεν είναι μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητα διεκδικεί ο απρόσμενος και απρόβλεπτος αρχηγός του Στ. Κασσελάκης, ο οποίος λειτουργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Άλλοτε σκοπίμως με στρατηγική αποβολής των αντιπάλων, και άλλοτε εν την αφέλειά του όντας παντελώς άσχετος με τη νοοτροπία του κόμματος.

Σαν ηλεκτροσόκ ένιωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όταν δήλωσε πως θέλει να φέρει «την επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του».

Στο φαντασιακό τους ο όρος «νοικοκύρης» είναι το συνώνυμο της ιδιώτευσης, της υποταγής, του βολέματος, του γλειψίματος, ακόμη και του ραγιαδισμού! Ως ύμνο τους έχουν αναδείξει το σχετικό τραγούδι του Πάνου Τζαβέλα «Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή», που καταλήγει χαρακτηρίζοντάς τον «σκουλήκι άχρηστο σ' αυτή τη γη». 

Αρκεί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν οι ίδιοι - όσοι από αυτούς- είναι παρομοίως υποταγμένοι, βολεμένοι και εφησυχασμένοι, φαντασιώνονται εαυτούς ως ανήκοντες στις στρατιές των «κολασμένων της γης» που θα ορμήσουν σε ανειρήνευτες ταξικές μάχες κατά των κυρίαρχων του κόσμου για να φέρουν πλέρια τη δικαιοσύνη στη γη.  

Χθες ο Κασσελάκης προέβη σε μια ακόμη ρήξη με την κληρονομιά Τσίπρα, σε μια αλλόκοτη προσπάθεια απογαλακτισμού από τον άνθρωπο που, κατά δήλωση του ιδίου, τον «φύτεψε» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη ρήση του ότι δεν θα έκανε υπουργό τον Βαρουφάκη, επιτέθηκε με προσβλητικό τρόπου στους Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο, επιλογές και οι δυο του πρώην Πρωθυπουργού.

Δίνοντας παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών για το φορολογικό, δήλωσε ότι «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους, αυτή η μνημονιακή εποχή έχει λήξει». 

Θιγείς ο Τσακαλώτος του απάντησε, υπενθυμίζοντας την κατηγορία του Γιώργου Σταθάκη ότι «είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ», και συνέχισε απαξιωτικά: «ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε χωρίς εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση». 

Τέλος, κατέληξε με ειρωνεία παρομοιάζοντας τον Κασσελάκη με τηλεοπτικό χαρακτήρα οπισθοδρομικού δημάρχου: «Ο νέος πρόεδρος της πατριωτικής αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω» όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πόπωτας  στο γνωστό σίριαλ». 

Χθες πάλι, συνεχίστηκε η διαρροή στελεχών. Αποχώρησαν 90 στελέχη του τομέα δικαιωμάτων του κόμματος. Μεταξύ των 90 ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου. Οι ίδιοι γνωστοποιούν ότι «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων - του δικαιωματικού τομέα - από όλη τη χώρα».

Οι αποχωρήσεις δεν έχουν τέλος. Επίσης, χθες αποχώρησαν 21 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά, 18 στελέχη στη Μαγνησία, καθώς και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δέσποινα Κετογλίδου. 

Οι 21 του Πειραιά του τραγουδούν «…και το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου, εάν του είχες ρίξει μια ματιά, θα ήμουνα μαζί σου»! Το μέλος της Κ.Ε. με επιστολή της στους γραμματείς του κόμματος Σβίγκου-Βασιλειάδη, κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την νέα ηγεσία μεταμορφώνεται σε ένα αρχηγικό σχήμα, χωρίς πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα».

Είναι κοινή παραδοχή πλέον ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλλον. Και σε αυτή την κατάσταση επιταχυνόμενης διάλυσης που βρίσκεται, δεν θεωρούμε ιδιαίτερα επιτυχές το χιούμορ του Πρωθυπουργού περί black Friday. Τον αντίπαλο τον χτυπάς όταν είναι στα πάνω του. 

Πολύ σύντομα ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει άλλον αντίπαλο…

ΥΓ: Οι βουλευτές ψηφίστηκαν για να δρουν στη Βουλή και όχι για να κάνουν καριέρα περσόνας στα τηλεοπτικά παράθυρα, την ώρα που συζητούν σοβαρά θέματα από βήματος οι αρχηγοί τους. 

Γιάννης Σιδέρης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια