Τρόμος στην Ουκρανία! Πρώτη χρήση των νέων βομβών καταστροφής UPAB-1500B-E από την Μόσχα

Πρόκειται για κατευθυνόμενες βόμβες UPAB-1500B-E, που χτυπούν εχθρικούς στόχους από απόσταση, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ρίσκο κατάρριψης των ρωσικών αεροσκαφών που τις παρατάσσουν


Σύμφωνα με νέες αναφορές της ρωσικής Avia.pro, εναέριες βόμβες τύπου UPAB-1500B-E της τάξεως των 1,5 τόνων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αυτού του είδους τα όπλα επιτρέπουν την πραγματοποίηση χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας χωρίς να εισέλθουν οι ρωσικές δυνάμεις στην ζώνη καταστροφής των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, επιτρέποντας κατ' επέκταση την πρόκληση μέγιστης πιθανής ζημιάς στις εχθρικές θέσεις. 

Από την ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia.pro δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο, το οποίο σύμφωνα με αυτήν δείχνει τον βομβαρδισμό με τις UPAB-1500B-E.

Στο παρουσιαζόμενο υλικό, μπορείτε να δείτε πώς εκτελούνται οι βομβαρδισμοί θέσεων ουκρανικών στρατευμάτων σε μία από τις κατευθύνσεις του ανοιχτού μετώπου του πολέμου. Εξαιτίας του γεγονότος πως οι εναέριες βόμβες UPAB-1500B-E είναι σε θέση να πετούν αυτόνομα έναντι εχθρικού στόχου που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, τα ρωσικά αεροσκάφη δεν χρειάστηκαν να εισέλθουν στις περιοχές όπου ίσως επιχειρούν Ουκρανοί χειριστές αντιαεροπορικών φορητών πυραύλων (MANPADS) ή βρίσκονται σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι Ρώσοι στην δημοσίευσή τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια