Ας σωπάσουν


Θυμηθείτε όσοι… κόπτεσθε για μια θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο ότι μεγάλο μέρος του κοινού απηύδησε να μετρά νεκρούς ανά τετραετία.

Πλάτωνας Τσούλος

Το τριήμερο πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εξέπνευσε… Επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα. Από σήμερα, σε παράλληλη… γραμμή με τους συγγενείς των θυμάτων που θρηνούν δημοσίως για την καταστροφή που τους βρήκε, λαμβάνουν θέσεις πολιτικοί, δικηγόροι, προβεβλημένα πρόσωπα, influencers, ειδικοί αναλυτές, πραγματογνώμονες, με μοναδικό τους έργο να καταδικάσουν ή να υπερασπιστούν την κυβέρνηση, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το Δημόσιο, τις εταιρείες και τους ανευθυνοϋπευθύνους τους, για το δυστύχημα στη Λάρισα.

Ας σωπάσουν, όμως, άπαντες! Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη βαραίνουν όλους όσοι κυβέρνησαν τη χώρα, τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία.

Ας σεβαστούν τους 57 νεκρούς και τους συγγενείς τους, το πένθος των οποίων δεν έληξε στο τριήμερο, όπως και τους νοήμονες πολίτες που αντιλαμβάνονται το εύρος και το βάρος των πολιτικών ευθυνών, που δεν επιθυμούν τίποτε περισσότερο από την άσκηση υπεύθυνων πολιτικών και που βαρέθηκαν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά εκκωφαντικά ντεσιμπέλ άσκοπου, ανεύθυνου, πρόχειρου, ιδιοτελούς πολιτικού λόγου.

Θυμηθείτε όσοι… κόπτεσθε για μια θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο ότι μεγάλο μέρος του κοινού απηύδησε να μετρά νεκρούς ανά τετραετία. Απηύδησε να βλέπει τους υπεύθυνους να μένουν στο απυρόβλητο και τη Δικαιοσύνη -χρόνια μετά από τραγικά συμβάντα- να μετρά τις μέρες για να μην παραγραφούν αδικήματα που κόστισαν ζωές.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το Μάτι ή τα Τέμπη. Οι ζωές μετρούν το ίδιο. Και οι πολιτικοί καλό είναι να μετρούν τον λόγο τους και τις συνέπειες των πράξεών τους ή της απραξίας τους…

Ας σωπάσουν λοιπόν… είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν… Ας σωπάσουν στη μνήμη των νεκρών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια