Δεν μυρίζουν πια εκλογές: έρχονται προς το μέρος μας τροχάδην.
Δυστυχώς φαίνεται ότι, προσπαθώντας να δημιουργήσει συσπείρωση στην εκλογική της πελατεία μετά από μια τετραετία απουσίας (ειδικά από την Μακεδονία) και απραξίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση εντείνει τη διχαστική ρητορική και παθολογική αντιπαράθεση με τους κυβερνώντες, με βάση πιθανολογίες, ευχολόγια και ατεκμηρίωτες κατηγορίες και υπονοούμενα.
Έφτασαν ακόμα και να κατηγορήσουν ολόκληρη την αστυνομία για βία απέναντι στους πολίτες, όταν ακόμη δεν έχει αποφανθεί για το ένα περιστατικό έναντι του 16χρονου παιδιού (που έκανε χαζομάρες και το πυροβόλησε ένας αστυνομικός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - βλέπετε δεν παίρνω θέση αν δεν μάθω τι έχει γίνει) η εισαγγελία και η ίδια η διοίκηση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας!
Έφτασαν να προσπαθούν να αγιοποιήσουν μια κυρία που χρώσταγε στην τράπεζα και άλλους ένα σημαντικό ποσό και, ενώ στο μεταξύ εισέπραξε ως εφάπαξ συνταξιοδότησης μεγαλύτερο ποσό από όσα χρώσταγε στο σπίτι της, άφησε απλήρωτο το στεγαστικό της και κατασχέθηκε το σπίτι της και βγήκε στον πλειστηριασμό το ‘19 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φταίει η σημερινή κυβέρνηση που έχασε το σπίτι της!
Εδώ και καιρό μιλάνε για παρακολουθήσεις με στοιχεία που δήθεν έχουν, τα οποία όμως ΔΕΝ δίνουν στον εισαγγελέα και επικαλούνται ο ένας τι είπε ο άλλος, για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η κακιά κυβέρνηση παρακολουθεί και τη σκιά της, ενώ ρωτούν αν παρακολουθεί η κυβέρνηση τον ένα μετά τον άλλον, που πες-πες (σκατά είναι) κάτι θα κολλήσει!
Είναι αντιληπτό από όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει την ακυβερνησία από καιρό, και ενώ κλήθηκε να συνυπογράψει έναν αμοιβαίο εκλογικό νόμο κοινής αποδοχής με την παρούσα κυβέρνηση με άμεση ισχύ προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία, εκείνος αρνήθηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην "μεγάλη αναταραχή - όμορφη κατάσταση” που έχει ξεκαθαρίσει η κ. Αχτσιόγλου ότι ευνοεί την Αριστερά. Μόνο που δεν ευνοεί τη χώρα, αλλά αυτό λίγο τους νοιάζει όπως απέδειξαν και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Από την προκήρυξη των πρώτων εκλογών με απλή αναλογική, ως ότου να προκύψει κυβέρνηση στις δεύτερες ή τρίτες εκλογές, η Ελλάδα με βάση το τωρινό καθεστώς θα είναι ευάλωτη σε εξωτερικές απειλές και ακυβέρνητη.
Η αδιαφορία ή ίσως και προσδοκία για αυτή την εξέλιξη από κάποιους είναι πολύ ανησυχητική, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ευθαρσώς εκφράσει ότι περιμένει να μην είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός προκειμένου να κάνει την επιθετική κίνησή της.
Μια παρατεταμένη περίοδος 60-90 ημερών με υπηρεσιακές κυβερνήσεις άκαπνων λογιστών, που όχι πόλεμο δεν μπορούν να κηρύξουν απέναντι σε κάποιον εισβολέα, αλλά ούτε καλά-καλά να ενημερωθούν δεν προλαβαίνουν για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων, είναι πολύ υψηλού ρίσκου για τη χώρα.
Η μόνη λύση είναι να διατηρηθεί μια λειτουργική κυβέρνηση με κανονικό πρωθυπουργό στην μακρά περίοδο ανάμεσα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις της άνοιξης, ώστε να μην διανοηθεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη εκείνες τις μέρες και να ρισκάρει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.
Δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσεις ανθρώπους που έχουν εκφραστεί δημόσια ότι "και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει” να ομονοήσουν για το καλό της χώρας.
Όμως πρέπει να γίνουν προσπάθειες να βρεθεί κάποια φόρμουλα κοινής αποδοχής για εκείνη την περίοδο.
Δεν γνωρίζω τί προβλέπει ο νόμος για αυτή την περίοδο, πιστεύω όμως ότι μάλλον είμαστε αρκετά ασφαλείς στην δημοκρατικότητα των εκλογικών αναμετρήσεών μας, ώστε να μη φοβόμαστε να έχουμε κανονική κυβέρνηση ώσπου να ορκιστεί η επόμενη. Ας είναι και με τον τωρινό πρωθυπουργό. Ας είναι και με κάποιον πρώην πρωθυπουργό που δεν θα έχει ανάγκη σταυρού και θα γνωρίζει καλά τα εθνικά θέματα.
Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το κάνουν, χωρίς να έχουν και ρίσκο εξωτερικής επίθεσης.
Έχει φτάσει η ώρα να βρεθεί σημείο συνεννόησης.
Τουλάχιστον γι’ αυτό!
Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας...
0 Σχόλια