Μια νέα μελέτη έρχεται με μια άλλη λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει από αυτή την άποψη: παίζοντας έναν ήχο, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα στην επανεξέταση των ονείρων
Οι διαταραχές ύπνου ή αλλιώς οι εφιάλτες που βλέπουμε κατά τη διάρκεια, φαίνεται ότι αφορούν περίπου το 4% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τη διάρκεια ενός εφιάλτη, η καρδιά μας χτυπά πιο γρήγορα, ιδρώνουμε και ξυπνάμε φοβισμένοι.
Ενώ κάποιοι από εμάς βλέπουν άσχημα όνειρα μερικές φορές το χρόνο, υπάρχουν άνθρωποι που, λόγω τραύματος, μετατραυματικού στρες, άγχους και κατάθλιψης, περνούν τέτοιες εμπειρίες κάθε βράδυ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Η συνήθης θεραπεία για αυτή τη διαταραχή περιλαμβάνει θεραπεία μείωσης του στρες, συμβουλευτική ή συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Αλλά τώρα μια νέα μελέτη έρχεται με μια άλλη λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει από αυτή την άποψη: παίζοντας έναν ήχο, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα στην επανεξέταση των ονείρων.
«Από όσο γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη κλινική και θεραπευτική μελέτη που στοχεύει στην ενεργοποίηση της μνήμης για να επιταχύνει και να ανταποκριθεί σε μια θεραπεία», δήλωσε ο Δρ Λάμπρος Περόγαμβρος, ψυχίατρος και συντονιστής μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία.
Από την πλευρά του, ο Δρ Timothy Morgenthaler, από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου, είπε ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι πολλά υποσχόμενα. Ο γιατρός δεν ήταν μέρος της προαναφερθείσας μελέτης.
«Φαίνεται ότι με την ενεργοποίηση ενός ήχου κατά τη διάρκεια του REM (ταχεία κίνηση των ματιών), ενισχύεται η επίδραση της θεραπείας άσκησης, η οποία είναι μια τυπική και ίσως μια από τις πιο αποτελεσματικές μη φαρμακευτικές θεραπείες αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα πρέπει να επαναληφθεί. Ήμουν ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πιθανότητα», είπε ο Morgenthaler.
0 Σχόλια