Sponsor

ATHENS WEATHER

Τουρκία: Σύμμαχος του ΝΑΤΟ υπέρ του Πούτιν


Του Burak Bekdil


Οι δυτικοί ηγέτες το απέκρουσαν όταν, το 2016, ο Ερντογάν είπε σε απλή γλώσσα ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία» και ότι θα μπορούσε αντ’ αυτού να γίνει μέρος ενός μπλοκ ασφαλείας που κυριαρχείται από την Κίνα, τη Ρωσία και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας.
Η δημοτικότητα του Ερντογάν, από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2002, λειτούργησε ως αυτοδηλητηριαστικό όργανο στην τουρκική κοινωνία, τροφοδοτώντας όλο και περισσότερο το αντιδυτικό αίσθημα, ιδιαίτερα τον αντιαμερικανισμό.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 48% του τουρκικού κοινού πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ευθύνονται για την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Τούρκοι πιστεύουν επίσης ότι η Ρωσία είναι ο τρίτος σημαντικότερος εταίρος της χώρας τους.
Σχεδόν έξι στους 10 Τούρκους (58,3%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του GMFUS, βλέπουν τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη απειλή της χώρας, ενώ το 31% δήλωσε τη Ρωσία και το 29% το Ισραήλ. Το ποσοστό των Τούρκων που λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων ανέρχεται μόλις στο 6%.
Ενώ στέλνει χαμογελαστά μηνύματα συμφιλίωσης στη Δύση και στους εταίρους της Δύσης στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, ο Ερντογάν συνεχίζει να τροφοδοτεί τα αντιδυτικά αισθήματα στην Τουρκία.
Όταν δεν διαβάζουν εφημερίδες υπέρ του Ερντογάν, οι Τούρκοι παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια υπέρ του Ερντογάν με σχολιαστές που κατηγορούν για τον πόλεμο την Ουάσιγκτον και την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
Η Τουρκία… απέρριψε την ιδέα να στείλει τους πυραύλους S-400 στην Ουκρανία για να βοηθήσει το Κίεβο να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα.
«Οι Ρώσοι αγοράζουν σπίτια και άλλα ακίνητα στην Τουρκία, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να γίνουν Τούρκοι πολίτες εάν επενδύσουν τουλάχιστον 250.000 δολάρια. Πολλοί Ρώσοι είναι σε θέση να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις μεταφέροντας τα χρήματά τους από ρωσικές σε τουρκικές τράπεζες και μετατρέποντας τα ρούβλια τους σε τουρκικές λίρες ή άλλα νομίσματα. Όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία, έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία…» — Wall Street Journal, 13 Απριλίου 2022.
«Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εισέπραξε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις δύο ημέρες στα μέσα Μαρτίου… Αυτά τα χρήματα πιθανότατα αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από καταθέσεις από Ρώσους». — Wall Street Journal, 13 Απριλίου 2022
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, «μάχεται» τη δυτική προσπάθεια ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να επιβραβεύει τον Ερντογάν.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν, προφανώς, κατόπιν εντολής της Τουρκίας, προσπάθησε να ακυρώσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που θα μπορούσε να προμηθεύει αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ, μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη.
Ακόμη χειρότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε επιστολή του στις 17 Μαρτίου προς το Κογκρέσο, είπε ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν «σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ» και επίσης «θα εξυπηρετούσε τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ. ”
Η Ελλάδα, που πρόσφατα γνώρισε αμέτρητες παράνομες τουρκικές υπερπτήσεις, για να μην αναφέρουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να είναι ενθουσιασμένη.
Η Τουρκία πρέπει να αρχίσει να ενεργεί σαν σύμμαχος. όχι σαν ένας δόλιος σύμμαχος υπέρ του Πούτιν.



Η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2002, λειτούργησε ως αυτο-δηλητηριαστικό όργανο στην τουρκική κοινωνία, τροφοδοτώντας όλο και περισσότερο το αντιδυτικό αίσθημα, ιδιαίτερα τον αντιαμερικανισμό. Η Τουρκία πρέπει να αρχίσει να ενεργεί σαν σύμμαχος. όχι ως ένας δόλιος σύμμαχος υπέρ του Πούτιν. Φωτογραφία: Ο Ερντογάν συναντά τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, στις 10 Μαρτίου 2017. (Πηγή εικόνας: kremlin.ru).

Η «εξισορροπητική πράξη» της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της επί δύο δεκαετίες κατήχησης του ισλαμιστή ηγέτη της χώρας σε μια γενιά Τούρκων για να τους κάνει «ευσεβείς». Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να έχει μεγαλώσει ευσεβείς γενιές ή όχι, όπως δήλωσε ότι ήταν η πολιτική του αποστολή, αλλά σίγουρα έχει μεγαλώσει μια αντιδυτική γενιά. Αυτό το αντιδυτικό αίσθημα κάνει για άλλη μια φορά την Τουρκία το “περίεργο άτομο” στο ΝΑΤΟ.

Οι δυτικοί ηγέτες το απέκρουσαν όταν, το 2016, ο Ερντογάν είπε σε απλή γλώσσα ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία» και ότι θα μπορούσε αντ’ αυτού να γίνει μέρος ενός μπλοκ ασφαλείας που κυριαρχείται από την Κίνα, τη Ρωσία και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας. Νωρίτερα, το 2013, η Τουρκία είχε εγγραφεί ως «εταίρος διαλόγου» λέγοντας ότι μοιράζεται «την ίδια μοίρα» με τα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης — Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν) — ο οποίος ιδρύθηκε το 2001 ως ένα περιφερειακό μπλοκ ασφάλειας.

Οι ίδιοι δυτικοί ηγέτες φάνηκαν ανόητοι όταν «σοκαρίστηκαν» με την απόφαση της Τουρκίας το 2019 να αγοράσει το ρωσικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος S-400. Απλώς δεν έπαιρναν υπόιψη ότι η Τουρκία ήταν εδώ και πολύ καιρό ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ μόνο μερικής απασχόλησης.

Η δημοτικότητα του Ερντογάν, από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2002, λειτούργησε ως αυτοδηλητηριαστικό όργανο στην τουρκική κοινωνία, τροφοδοτώντας όλο και περισσότερο το αντιδυτικό αίσθημα, ιδιαίτερα τον αντιαμερικανισμό. Οι απόψεις του τουρκικού κοινού για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σήμερα είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια. Μια δημοσκόπηση του Γερμανικού Ταμείου Marshall των ΗΠΑ (GMFUS) διαπίστωσε ότι σχεδόν το 84% των Τούρκων θέλουν η χώρα τους είτε να μεσολαβήσει είτε να παραμείνει ουδέτερη — 10 φορές περισσότερο από εκείνους που θέλουν η Τουρκία να υποστηρίζει μόνο την Ουκρανία. Με άλλα λόγια, το 84% των Τούρκων δεν υποστηρίζει την Ουκρανία στη σύγκρουση.

Η τουρκική δημοσκόπηση της MetroPoll διαπίστωσε τον Μάρτιο ότι λιγότεροι από τους μισούς (49,3%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος της ΕΕ, από 80% στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 48% του τουρκικού κοινού πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ευθύνονται για την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Τούρκοι πιστεύουν επίσης ότι η Ρωσία είναι ο τρίτος σημαντικότερος εταίρος της χώρας τους.

Σχεδόν έξι στους 10 Τούρκους (58,3%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του GMFUS, βλέπουν τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρας, ενώ το 31% δήλωσε τη Ρωσία και το 29% το Ισραήλ. Το ποσοστό των Τούρκων που λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων ανέρχεται μόλις στο 6%.

Ενώ στέλνει χαμογελαστά μηνύματα συμφιλίωσης στη Δύση και στους εταίρους της Δύσης στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, ο Ερντογάν συνεχίζει να τροφοδοτεί τα αντιδυτικά αισθήματα στην Τουρκία. Μιλώντας στα εγκαίνια μιας μεντρεσέ (ισλαμικής έδρας μάθησης) στις 15 Απριλίου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε σ «αυτές τις μέρες που ο δυτικός πολιτισμός και ο τρόπος ζωής έχουν εισβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Απηχώντας την ιδεολογική εμμονή του αφεντικού του, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε σε μια συνέντευξη στις 14 Μαρτίου ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι «ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και οι παγκόσμιοι θεσμοί χρεοκοπούν» και «η ΕΕ δεν έχει πλέον νόημα ως κοινότητα». Ο Σοϊλού ισχυρίστηκε ότι το Κρεμλίνο απλώς αντέδρασε ενάντια στις προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν τη Ρωσία «σε μια εποχή που η ευπάθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ έφτασε στο αποκορύφωμά της από την πανδημία». Ο πόλεμος, κατά τη σκέψη του Σοϊλού, συμβολίζει το τέλος της παγκοσμιοποίησης καθώς τα έθνη-κράτη ανακτούν την ισχύ τους.

Όταν δεν διαβάζουν εφημερίδες υπέρ του Ερντογάν, οι Τούρκοι παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια υπέρ του Ερντογάν με σχολιαστές που κατηγορούν τον πόλεμο στην Ουάσιγκτον και την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Ένας γνωστός ναύαρχος χαιρέτισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «ένα βήμα για τον τερματισμό της ιμπεριαλιστικής ατλαντικής εποχής» και ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα εξαπατήθηκε στη σύγκρουση ώστε να μπορεί να αποδυναμωθεί για τα επόμενα χρόνια. Άλλοι είπαν ότι η Μόσχα δεν σφαγιάζει ανθρώπους και στην πραγματικότητα άνοιγε μια ευκαιρία για ειρήνη με το να μην κατακτήσει το Κίεβο.

Από την αρχή της ρωσικής επίθεσης, ορισμένες από τις συγκεχυμένες τουρκικές ενέργειες που αντικατοπτρίζουν τις συγκεχυμένες κατευθύνσεις της χώρας περιελάμβαναν:

Στις 25 Φεβρουαρίου, η Τουρκία απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή της ένταξης της Ρωσίας στα περισσότερα όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης ως απάντηση στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. «Κατά την ψηφοφορία στο Στρασβούργο, η Τουρκία αποφάσισε να απόσχει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν θέλουμε να διακόψουμε τον διάλογο με τη Ρωσία».
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal, ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Paul Kolbe, πρότεινε «η Τουρκία θα πρέπει να στείλει στην Ουκρανία τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400». Η Τουρκία, ωστόσο, απέρριψε την ιδέα να στείλει τους πυραύλους S-400 στην Ουκρανία για να βοηθήσει το Κίεβο να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα.

Αν και η Τουρκία έχει εμποδίσει ορισμένα ρωσικά πλοία για τον αποκλεισμό της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον απόστρατο ναύαρχο των ΗΠΑ Τζέιμς Σταυρίδη, «Πρόκειται για παράνομο αποκλεισμό σε κάθε διάσταση — χωρίς κηρυγμένο πόλεμο, χωρίς αυτοάμυνα, παράνομη και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου . Σχεδιασμένο για να λιμοκτονήσει ο πληθυσμός και να υποστεί βλάβη η οικονομία. Ένα ακόμη παράδειγμα ρωσικής εγκληματικής συμπεριφοράς». Κανείς, φυσικά, δεν έχει λογοδοτήσει στη Ρωσία. Η Τουρκία, στην πραγματικότητα, έχει μπλοκάρει όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων του ΝΑΤΟ, κάτι που πρέπει να κάνει τη Ρωσία ευτυχισμένη – αλλά όχι τις προμήθειες.
Καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις στόχευαν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και αρκετούς άλλους Ρώσους ολιγάρχες με κυρώσεις για να απομονώσουν τον Πούτιν και τους συμμάχους του, ένα δεύτερο σούπερ γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ελλιμενίστηκε σε ένα τουρκικό θέρετρο. Πηγή στην Άγκυρα είπε στο Reuters ότι ο Αμπράμοβιτς και άλλοι πλούσιοι Ρώσοι προσπαθούσαν να επενδύσουν στην Τουρκία, δεδομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν αλλού. «Θέλει να κάνει κάποια δουλειά και μπορεί να αγοράσει κάποια περιουσιακά στοιχεία», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο ολιγάρχης είχε ήδη κάποια περιουσιακά στοιχεία στην Τουρκία. Μια άλλη πηγή στην Άγκυρα είπε ότι η Τουρκία δεν σκέφτεται επί του παρόντος να συμμετάσχει σε κυρώσεις και αναμένει ότι οι πλούσιοι Ρώσοι θα αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία και θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις.
Ο Τσαβούσογλου είπε στις 26 Μαρτίου ότι «οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία». Το μήνυμα λήφθηκε. Στις 16 Απριλίου, το Clio, ένα superyacht που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Oleg Deripaska, έφτασε στο λιμάνι Göcek της Τουρκίας. Ο Ντεριπάσκα, ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, βρίσκεται στην λίστα κυρώσεων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Βρετανία.
Η κυβέρνηση του Ερντογάν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας αεροπορικής εταιρείας, τη Southwind, με στόχο να φέρει Ρώσους τουρίστες σε θέρετρα και αξιοθέατα στην Τουρκία. Αυτό είναι μέρος μιας τουρκο-ρωσικής αντίληψης ότι η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον τουρκικό εναέριο χώρο τόσο ελεύθερα σαν να μην είχε εισβάλει ποτέ στην Ουκρανία.
Η Wall Street Journal ανέφερε σε έναν τίτλο ότι «Σούπεργιαχτ, παραθαλάσσια διαμερίσματα και βαλίτσες γεμάτες μετρητά: Ρώσοι ρίχνουν χρήματα στην Τουρκία». Το άρθρο ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν καταφύγει στην Τουρκία με βαλίτσες γεμάτες χρήματα, γιοτ, ιδιωτικά τζετ και άλλα περιουσιακά στοιχεία:
«Οι Ρώσοι αγοράζουν σπίτια και άλλα ακίνητα στην Τουρκία, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να γίνουν Τούρκοι πολίτες εάν επενδύσουν τουλάχιστον 250.000 δολάρια. Πολλοί Ρώσοι είναι σε θέση να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις μεταφέροντας τα χρήματά τους από ρωσικές σε τουρκικές τράπεζες και μετατρέποντας τα ρούβλια τους σε τουρκικές λίρες ή άλλα νομίσματα. Όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία, έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία, εμποδίζοντας τους πολίτες της να διοχετεύουν τα χρήματά τους έξω από τη χώρα, εμποδίζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να πετούν προς δυτικές χώρες και κατασχέθηκαν τα σούπερ γιοτ και τα ιδιωτικά τζετ των ολιγαρχών. Αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η Τουρκία προσπαθεί να αναζωογονήσει την πτωχευμένη οικονομία της δημιουργώντας κεφάλαια που χρειάζεται απεγνωσμένα… Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας πήρε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις δύο ημέρες στα μέσα Μαρτίου… Αυτά τα χρήματα πιθανότατα αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από καταθέσεις Ρώσων. ”

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, «μάχεται» τη δυτική προσπάθεια ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να επιβραβεύει τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, προφανώς, κατόπιν εντολής της Τουρκίας, προσπάθησε να ακυρώσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που θα μπορούσε να προμηθεύει αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ, μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Senior Fellow του Gatestone, Soeren Kern:

«Ο αγωγός EASTMED ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ — ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΜΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ — ΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.»

Ακόμη χειρότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε επιστολή του στις 17 Μαρτίου προς το Κογκρέσο, είπε ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν «σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ» και επίσης «θα εξυπηρετούσε τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ. ”

Η Ελλάδα, που πρόσφατα γνώρισε αμέτρητες παράνομες τουρκικές υπερπτήσεις, για να μην αναφέρουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να είναι ενθουσιασμένη.

Η Τουρκία πρέπει να αρχίσει να ενεργεί σαν σύμμαχος. όχι ένας δόλιος σύμμαχος υπέρ του Πούτιν.

Ο BURAK BEKDIL, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ GATESTONE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ της Μέσης Ανατολής.

2022 Ινστιτούτο Gatestone.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια