Διαστημικά ταξίδια με πλαστική ώθηση


Η βρετανική εταιρεία Pulsar Fusion πραγματοποίησε δύο πετυχημένες δοκιμές ενεργοποίησης της μηχανής ενός πυραύλου που λειτουργεί με καύσιμα από ανακυκλωμένα πλαστικά. Η μια δοκιμή έγινε στη στρατιωτική βάση COTEC του Υπουργείου Αμύνης της Βρετανίας και η δεύτερη στην Ελβετία την οποία παρακολούθησαν στελέχη κρατικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών της διαστημικής βιομηχανίας. Οι πυραυλικές μηχανές που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμα ανακυκλωμένα πλαστικά μπορούν να έχουν μια σειρά από εφαρμογές όπως η εκτόξευση διαφόρων ειδών διαστημικών φορτίων από δορυφόρους ως επανδρωμένα διαστημικά σκάφη.


Η εταιρεία αναπτύσσει παράλληλα και μια πυραυλική μηχανή πυρηνικής σύντηξης η οποία θα επιτρέψει θεωρητικώς τουλάχιστον την πραγματοποίηση διαστημικών ταξιδιών στον μισό χρόνο από τον σημερινό. Με μια τέτοια μηχανή θα μπορεί δηλαδή να ταξιδέψει ένα διαστημικό σκάφος στον Άρη σε τρεις και όχι έξι μήνες που είναι ο σημερινός χρόνος του ταξιδιού ως τον Κόκκινο Πλανήτη. Όπως είναι ευνόητο μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει πραγματική επανάσταση στην διαστημική δραστηριότητα του ανθρώπου. Η Pulsar αναπτύσσει μια υβριδική πυρηνική μηχανή που θα λειτουργεί τόσο με στερεό όσο και με υγρό ή αέριο καύσιμο.

«Η Pulsar είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες σε όλο τον κόσμο που αναπτύσσει τέτοιου είδους τεχνολογίες. Έχουμε μια ομάδα καταπληκτικών επιστημόνων με πλούσια εμπειρία πάνω σε αυτούς τους τομείς. Επιπλέον έχουμε πάρει μαζί μας τους πλέον ταλαντούχους καθηγητές και φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες και δοκιμές στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων τους» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Ντίναν, ιδρυτής της Pulsar Fusion ο οποίος έγινε γνωστός στη Βρετανία από την συμμετοχή του σε μια δημοφιλή τηλεοπτική ριάλιτι σειρά.  


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια