Στη ζώνη του... λυκόφωτος η νίκη της Εθνικής στη Γεωργία


Ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τάσος Μπακασέτας στο 90ό λεπτό και το γκολ του Πέλκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε μια μεγάλη νίκη στην Ελλάδα με 2-0 στο Μπατούμι επί της Γεωργίας.

Μια νίκη χάρη στην οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 κι έδωσε ψυχολογία ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Τρίτης (12/10) στη Σουηδία.

Οι Σκανδιναβοί, από την πλευρά τους, δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην έδρα τους με το Κόσοβο, νίκησαν εύκολα με 3-0 και διατήρησαν τη δεύτερη θέση και το +3 από το ελληνικό συγκρότημα.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Εθνική άρχισε να παίρνει κατοχή και στο 11ο λεπτό από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, που έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να απλώσει το πόδι.

Ένα λεπτό αργότερα, από συνεργασία των Μπουχαλάκη-Τσιμίκα και σέντρα του τελευταίου, ο Μπακασέτας έκανε σουτ στην κίνηση, ο Λόρια απέκρουσε και ο Ανδρούτσος γύρισε προς τον Παυλίδη που σκόραρε. Ύστερα από υπόδειξη του VAR όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή (κόρνερ) μετά την απόκρουση του Λόρια.

Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο 40’ είχε ακόμη μία τελική με το σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή και την ασταθέστατη απόκρουση του Λόρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παυλίδης έστειλε στον πάγκο τον σέντερ φορ Παυλίδη για να περάσει τον Πέλκα δίπλα στον Μασούρα, σε ένα τρικ αλά... Γιοάχιμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας με τον Τόμας Μίλερ, όμως η εικόνα επιθετικά δεν βελτιώθηκε.

Στο 67΄ ο Ρούμσας «χαρίστηκε» σε πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Κανκάβα πάνω στον Μπακασέτα, μολονότι έπεσε πάνω του με τα δύο πόδια, δείχνοντάς του μόνο την κίτρινη, αντί για κόκκινη κάρτα,.

Στην ίδια φάση όμως η Εθνική πλήρωσε τον εκνευρισμό του Τζαβέλλα, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον «τελικό» με τους Σουηδούς.

Στο 88΄ ο Τζόλης έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά πλασάροντας άουτ, όμως ο διαιτητής αμέσως μετά με υπόδειξη του VAR «γύρισε» τη φάση πίσω και υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Γκορμπελίτζε από κεφαλιά του Μαυροπάνου.

Ο Μπακασέτας ήταν ψύχραιμος απέναντι στον Λόρια ανοίγοντας το σκορ με το πέμπτο τέρμα του στην Εθνική, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή των Γεωργιανών και σκόραρε το πρώτο γκολ για τη «γαλανόλευκη», εδραιώνοντας τη νίκη της.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια