Sponsor

ATHENS WEATHER

To βαθύ πολιτιστικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, τα ψέματα είναι στο DNA του


Η προπαγάνδα δεν είναι επικοινωνία, είναι δόλια επικοινωνία. Επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο που ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Προϊδεάζει για μια ιδεολογική θέση χωρίς να παρουσιάζει την ίδια τη θέση.

Χθες συνέβη το αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η ειδικότητα ενός αστυνομικού συντάκτη τον αφήνει εκτεθειμένο τόσο στο ποινικό όσο και στο πολιτικό έγκλημα.

Έτσι κι αλλιώς είχε στο στοχοποιηθεί διαχρονικά και από άτομα του αναρχικού χώρου, και ίσως από παρα-αστυνομικά κυκλώματα (όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε ένα κείμενό του), χωρίς πάντως να υπονοούμε κάτι. Τη διαχρονική τρωτότητα της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής ειδικότητας αναφέρουμε. Δυο χρόνια πριν π.χ. είχε γίνει εμπρησμός στο αυτοκίνητο αστυνομικής συντάκτριας.

Όμως οι συριζόφρονες ταξιαρχίες στο twitter αποφάσισαν : Ο δημοσιογράφος ασχολείτο με τις υποθέσεις Λιγνάδη και Φουρθιώτη («παράξενο» που ένας αστυνομικός συντάκτης ασχολείτο με τις υποθέσεις δυο ατόμων που βρίσκονται στον αφρό της επικαιρότητας). Άρα του έκλεισαν το στόμα για να μην προβεί σε αποκαλύψεις για αυτές τις δύο υποθέσεις. Κατ’ επέκταση ο συλλογισμός έτεινε σε σύνδεση με την κυβέρνηση!

Το ότι προσδιορίζουμε τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για την έμμεση σύνδεση της δολοφονίας με την κυβέρνηση, δε σημαίνει ότι έγινε υπ’ ευθύνη του, δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο, είναι ίδιον του χώρου και του κόμματος να παρουσιάζουν γεγονότα με ιδιάζουσα ερμηνεία εναντίον της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν ως εργαλείο τα fake news.  

Πρόσφατα είναι τα δημοσιεύματα και οι επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα περίφημα self test που δήθεν ήταν φωτογραφικά υπέρ της Siemens, η οποία ουδόλως μετείχε τον διαγωνισμό.

Προχθές θέλησαν να επαναλάβουν το -όντως- φιάσκο με τα «skoil ellikikou» και να παρουσιάσουν ένα καινούργιο που δεν υφίστατο. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που έδειχναν την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τα test, γεμάτη με λάθη.

Αυτό που έκαναν ήταν να ενεργοποιήσουν το google translate που μετέφραζε αυτόματα, ενώ η πλατφόρμα των φαρμακοποιών είναι στα ελληνικά χωρίς λάθη.

Παλαιότερα είχαν διαστρεβλώσει τη δήλωση Πέτσα για τις ιδιωτικές κλινικές. Είχε πει ότι και η επίταξη πληρώνεται, άρα αν τις επιτάξουμε -την στιγμή που δεν τις χρειαζόμαστε- θα είναι πεταμένα λεφτά. Κατά τους Συριζαίους είπε ότι είναι -γενικώς- πεταμένα λεφτά. 

Φυσικά, τα ψεύδη δεν κυοφορούνται μόνο σε επίπεδο troll ή Γραφείου Τύπου του κόμματος. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εν γνώσει του είχε πει ψέματα σχετικά με το ποια κυβέρνηση συνέλαβε τον Χριστόδουλο Ξηρό. Όταν τον είχε συλλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά, επειδή ήταν Ιανουάριος του 2015, είχε κατηγορήσει την τότε κυβέρνηση ως προεκλογικό τρικ. Τώρα διεκδικεί την επιτυχία για τη δική του κυβέρνηση.

Τα ίδια και για το όνομα της Μενδώνη στην πλακέτα για τον αναβατήρα των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη. Και όταν το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της έτοιμης μαρμάρινης πλακέτας όπου δεν υπήρχε το όνομα Μενδώνη, είπαν ότι έκανε πίσω μετά την κατακραυγή (ναι, πήρε αυθημερόν καλέμι και έσβησε το όνομά της).

Για τις διαδρομές των ΑΜΕΑ, ακόμη και ο Τσίπρας υποστήριξε ότι τσιμέντωσαν την  Ακρόπολη, και όταν προχθές η Μενδώνη τον κάλεσε παρουσία του Μανόλη Κορρέ να τον ξεναγήσουν στην Ακρόπολη και να του εξηγήσουν τις εργασίες, το γραφείο τύπου του κόμματος με μια οργίλη και σκαιά ανακοίνωση, απάντησε: «Αντί να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη (!!) που έχει κάνει στην Ακρόπολη (…) ας έρθει στη Βουλή να απαντήσει ως υπουργός όχι ως ξεναγός του αρχηγού της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη. 

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο πολιτικό. Άλλωστε πολιτικά είναι εύκαμπτος και υποτάσσεται εύκολα, υπογράφοντας μνημόνια όταν πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία. Είναι κυρίως πολιτιστικό. Ψεύδη και χολή.  Και αυτό δεν αλλάζει γιατί είναι στο DNA του.

ΥΓ: Εδώ που τα λέμε τι τη χρειάζεται την ξενάγηση στην Ακρόπολη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πήγε η κα Ραλλία Χρηστίδου και έκανε αυτοψία, για να κρίνει το έργο του Μανόλη Κορρέ! 

Γιάννης Σιδέρης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια