H συγκεχυμένη μάζα των ραδιοτηλεοπτικών διαφωνιών και αντεγκλήσεων, αυτή η λατινιστί massa confusa, αντί να οδηγεί τα αντίπαλα πολιτικά σχήματα σε συνδιαλλαγή και λυτρωτική από τον Covid-19 συναπόφαση, αντίθετα μετατρέπει το ημέτερο Κοινοβούλιο, σε ανιαρό στίβο αλεκτορομαχιών
Πέτρος Μακρής
Αρκετά διδακτικό το δημοσκοπικό μήνυμα του τηλεοπτικού SKY για τη βαθμολογία όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου στα… θέματα της καλπάζουσας πανδημίας του Covid-19.
Aρκεί και μόνον η ισοψηφία 47% προς 47% των ερωτηθέντων για τα θετικά και αρνητικά σημεία της αντιμετώπισης του Covid-19 από την κυβέρνηση. Τα ποσοστά αυτά ανατρέπουν τις αρχικές πλειοψηφούσες υπέρ της κυβέρνησης γνώμες, για την υποδειγματική και σε διεθνές επίπεδο αρχική επίδοση της κυβέρνησης της ΝΔ, στο ίδιο θέμα της πανδημίας.
Με λίγες λέξεις αυτή η αναμενόμενη μεταστροφή της Κοινής Γνώμης επικεντρώνεται στο συμπέρασμα ότι από και δια της de facto κατάργησης του διακεκριμένου λοιμωξιολόγου και ανθρωπιστή Σωτήρη Τσιόδρα ως επικεφαλής του επιστημονικού επιτελείου κατά του Covid-19, η αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας πήρε την καλπάζουσα κάτω βόλτα. Αποτέλεσμα αυτής περιφρόνησης προς το πρόσωπο του κυρίου Τσιόδρα ήταν η διαλυτική εικόνα της συγκρότησης και λειτουργίας του αντικορωναϊκού μετώπου.
Παίρνουν σβάρνα τα κανάλια
Η διασπορά του επιστημονικού επιτελείου κατά του Covid-19, στα αμέτρητα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, είχε ως αποτέλεσμα με τις άλλοτε συμφωνούσες αλλά και με τις άλλοτε αλληογρονθοκοπούμενες γνώμες των μελών του ίδιου επιτελείου, για τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας, να μετατρέπεται η Κοινή Γνώμη σε έρμαιο μιας αλληλοαντιφάσκουσας Βαβυλωνίας. Και εδώ είναι αισθητή η απουσία του κυρίου Τσιόδρα ως συντονιστή του μετώπου κατά της πανδημίας.
Και μακάρι αυτή η τρικυμία της ενημερωτικής Βαβυλωνίας να σταματούσε εδώ. Απεναντίας, τα «λαγωνικά» των καναλιών ανεκάλυψαν και καθημερινά πλασάρουν, στο ειδησεογραφικό προσκήνιο, επιστήμονες του κόσμου της Υγείας από τα πέρατα της Οικουμένης λες και η Ελλάδα δεν αρκείται στο δικό της επιφανές επιστημονικό δυναμικό και έχει ανάγκη από το εξ αποστάσεως… Άγιον Πνεύμα.
Έτσι, καλούνται γιατροί και πανεπιστημιακοί, π.χ. από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, από το Πεκίνο, τη Μόσχα και βάλε ν’ απαντήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας, στο ερώτημα: «Τι προτείνετε για την αντιμετώπιση του Covid-19 στην Ελλάδα;».
Προσωπικά δεν με εκπλήσσει αυτή η εν πολλοίς περιττή γιατί όχι και ανόητη αναζήτηση. Διότι στόχος της είναι το γέμισμα και παραγέμισμα του θηριώδους 24ώρου τηλεοπτικού προγράμματος με… «μία από τα ίδια». Και μακάρι αυτή η πολυφαγωμένη μερίδα να είχε μια ανεκτή γεύση, διότι η συνταγή των γεμάτων, από αντιφάσκουσες βαβυλωνιακές ενημερώσεις συνταγή, καταλήγει στο πιο αποκρουστικό πιάτο. Το δε χειρότερο είναι ότι σ’ αυτό τον ενημερωτικό ορυμαγδό των συγκεχυμένων ήχων πνίγονται και οι έγκυρες φωνές διακεκριμένων και στην καθημερινή ιατρική δράση καθιερωμένων άξιων επιστημόνων της πατρίδας αλλά και της ελληνικής διασποράς!
Η έντονη πολιτική ευθύνη
Τελικά, η συγκεχυμένη μάζα των ραδιοτηλεοπτικών διαφωνιών και αντεγκλήσεων, αυτή η λατινιστί massa confusa, αντί να οδηγεί τα αντίπαλα πολιτικά σχήματα σε συνδιαλλαγή και λυτρωτική από τον Covid-19 συναπόφαση, αντίθετα μετατρέπει το ημέτερο Κοινοβούλιο, σε ανιαρό στίβο αλεκτορομαχιών.
Η κυβέρνηση αναζητεί, άλλοτε μέσω της αγαπητής συναδέλφου Αριστοτελείας Πελώνη και άλλοτε μέσω του κυρίου Άκη (Χρήστου-Γεωργίου) Σκέρτσου την εμβαλωματική λύση του αδιεξόδου, με τον ισχυρισμό ότι η χώρα μας κατέχει καλύτερη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ο παραπάνω ισχυρισμός καταρρίπτεται διότι ενώ καλύπτεται με τη θετική εικόνα της αντιμετώπισης του Covid-19 στους πρώτους μήνες της πανδημίας αποσιωπά τις αιτίες της καλπάζουσας αύξησης των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων αλλά και του πρωτοφανούς αριθμού των θανάτων από τον Covid-19, κατά τους τελευταίους μήνες.
Καλούνται λοιπόν και οι δύο παραπάνω εκπρόσωποι της κυβέρνησης να διευκρινίσουν και να αναλογιστούν, εάν μένουν σύμφωνοι:
1. Με την κυβερνητική αδράνεια στην περιστολή των κρουσμάτων της πανδημίας. Γιατί άραγε δεν εφαρμόζεται ο Ποινικός μας Κώδικας που τιμωρεί με ποινές στερητικές της ελευθερίας, για τους υπαίτιους της διασποράς των επιδημιών, που κυμαίνονται από 1 μέχρι 10 χρόνια, αλλά φθάνουν και τα ισόβια; Κυβερνητική ή Δικαστική αδράνεια;
Είναι ή όχι υπαίτιοι διασποράς οι: α) Εκατοντάδες γλεντοκόποι χωρίς μάσκες σε γάμους, βαπτίσεις και λοιπά κρασοκατανυκτικά πανηγύρια, που συχνά γίνονται χωρίς την παραμικρότερη επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και με την ανοχή των τοπικών φορέων της Αυτοδιοίκησης; β) Οι χιλιάδες διαδηλωτές που όχι μόνον γεμίζουν δρόμους, πεζοδρόμια και Πλατείες και όχι μόνον αυτό, αλλά συμπλέκονται σε φονικές συγκρούσεις με την αστυνομία; Πόσοι από αυτούς, ενώ προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα, τελικά αφήνονται ελεύθεροι για να επανακάμψουν με δολοφονική διάθεση κατά των οργάνων της Τάξης;
2. Με την αντιπολιτευτική διπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Από τη μία λυπούνται και συλλυπούνται για τα θύματα των διαδηλώσεων και από την άλλη διοργανώνουν αυτές τις διαδηλώσεις… Είναι ή όχι, κύριοι της αντιπολίτευσης, τα γεγονότα αυτά ατομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία; Και αν ναι, γιατί εξομοιώνετε αυτές τις ταραχές με το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι; Συμφωνεί άραγε η κυβέρνηση με τη σοφιστική εξίσωση των θανάσιμων κατά της δημόσιας Υγείας διαδηλώσεων με το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, δίνοντας έτσι άφεσιν αμαρτιών στην υποκινήτρια αυτών των εκτρόπων Αξιωματική Αντιπολίτευση; Αν ναι, τότε μιλάμε για συντεχνιακή συνεύρεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.
Θα ήταν επομένως κρίμα η κυβέρνηση σ’ αυτή τη φάση της γόνιμης παρουσίας της στα πολιτικά πράγματα της χώρας να παγιδευόταν σε ένα παρόμοιο, απατηλό τσιπραϊκό ναρκοπέδιο…
0 Σχόλια