Η Lenovo παρουσιάζει το X1 Nano, το ελαφρύτερο ThinkPad που έχει κατασκευαστεί


Η Lenovo παρουσίασε το πιο πρόσφατο μοντέλο στο premium χαρτοφυλάκιο X1, το ThinkPad X1 Nano, το πιο ελαφρύ ThinkPad που κατασκευάστηκε έως τώρα (ζυγίζει 907 γραμμάρια), µε μοναδικές επιδόσεις και λειτουργικότητα.

Το ThinkPad X1 Nano ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και είναι το ελαφρύτερο ThinkPad που κατασκευάστηκε ως σήμερα. Προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα φορητών συσκευών, µε εξαιρετική απόδοση, οθόνη, ήχο και ασφάλεια.
Eξοπλισµένο µε επεξεργαστές Intel Core i7 έως και 11ης γενιάς που διαθέτουν γραφικά Intel Iris X, το X1 Nano κατασκευάζεται µε τους καλύτερους επεξεργαστές στον κόσμο για λεπτούς και ελαφριούς φορητούς υπολογιστές, επιτυγχάνοντας έως και x2.7 ταχύτερη δημιουργία περιεχοµένου, πάνω από 20% ταχύτερη παραγωγικότητα και πάνω από δύο φορές γρηγορότερο gaming και streaming σε σύγκριση µε ανταγωνιστικά προϊόντα, σε ρεαλιστικές συνθήκες ροής εργασίας.
Το Thunderbolt 4 προσφέρει γρήγορη σύνδεση µε ένα και µόνο καλώδιο τροφοδοσίας, για οθόνες, αποθήκευση και πολλές ακόμη εξωτερικές συσκευές
Το X1 Nano είναι το πρώτο ThinkPad που διαθέτει μια ενημερωμένη σουίτα ΑΙ και βιομετρικά χαρακτηριστικά ασφαλείας ThinkShield, όπως για παράδειγμα: αναγνώριση νέας φωνής και αυτόματη εντόπιση ανθρώπινης παρουσίας - που επιτρέπουν ανέπαφη είσοδο αλλά και κλείδωμα της συσκευής όταν ο χρήστης απομακρυνθεί, ή το γνωστό Match on Chip αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.
Το X1 Nano μπορεί να προ-φορτωθεί με Windows 10 Pro ή Ubuntu Linux OS και διαθέτει προαιρετικό 5G6 για μελλοντική δυνατότητα σύνδεσης.
Η 13 ιντσών οθόνη Dolby Vision 2K, µε αναλογία διαστάσεων 16:10, προσφέρει διευρυμένη εικόνα, ενώ το 100% sRGΒ, εξασφαλίζει ευκρίνεια και ακρίβεια χρώματος, προσφέρονται επίσης μια σειρά από επιλογές για οθόνη αφής.
Το σύστημα ηχείων του περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos για καθηλωτικό ήχο και σε συνδυασμό με τα τέσσερα μικρόφωνα 360 μοιρών που διαθέτει, διασφαλίζει απόλυτα ότι θα ακούγεστε καθαρά και δυνατά κατά τη διάρκεια κλήσεων ήχου και βίντεο.

Με δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ, παρέχει υψηλή απόδοση, κρυστάλλινη εικόνα στην οθόνη του, απίστευτο ήχο και δυνατότητες συνδεσιμότητας για τεχνολογίες του μέλλοντος, το ThinkPad X1 Nano είναι ο ιδανικός φορητός υπολογιστής για έναν υβριδικό κόσμο εργασίας.

Παράλληλα, η Lenovo ανακοίνωσε και το πρώτο αναδιπλούμενο PC στον κόσμο, το ThinkPad X1 Fold, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία (σύντομα και στην Ελλάδα). Το X1 Fold προσφέρει έναν επαναστατικό συνδυασμό φορητότητας και ευελιξίας που καθορίζει μια νέα κατηγορία υπολογιστών. Προσφέροντας δυνατότητες που καθίστανται δυνατές από το πρόγραμμα καινοτομίας Project Athena της Intel, το X1 Fold έχει επεξεργαστή Intel Core και Intel Hybrid, συνδυάζοντας έτσι τη γνωστή λειτουργικότητα που όλοι γνωρίζουμε από τα smartphone, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές, σε μια αναδιπλούμενη συσκευή. Με το προαιρετικό 5G, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι η ταχύτητα της σύνδεσής σας είναι πιο ασφαλής και βελτιστοποιημένη όπου είναι διαθέσιμη και ότι είστε καλύτερα προστατευμένοι με τις λειτουργίες ασφάλειας ThinkShield.

Το ThinkPad X1 Fold μπορεί να συνοδευτεί από μια σειρά αξεσουάρ όπως το Bluetooth Mini Fold Keyboard που μπορούν να αποθηκευτούν και να φορτιστούν ασύρματα μέσα στο σύστημα, ή το Lenovo Mod Pen, που επιτρέπει στους χρήστες να κρατάνε σημειώσεις, να σχολιάζουν ή να υπογράφουν νομικά έγγραφα. Ακόμη, μπορείτε να προμηθευτείτε μαζί το Lenovo Easel Stand, τη βάση που βοηθά στην εύκολη τοποθέτηση του laptop σε portrait ή σε landscape θέση στο γραφείο σας.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια