ASSOCIATED PRESS |
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κίνα απέκρυπτε την αλήθεια για τον κορωνοϊό όλο το διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιδημία στη χώρα, τον Ιανουάριο.
Αναφέρεται επίσης, ότι το Πεκίνο ασκούσε πιέσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να μην κηρύξει κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης.
Παράλληλα η Κίνα φέρεται να συγκέντρωνε τεράστιες ποσότητες ιατρικών προμηθειών και εφοδίων (μάσκες, αναπνευστήρες) προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του περασμένου Ιανουαρίου, έγιναν στην Κίνα εισαγωγές αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών ύψους 56 εκατ. δολαρίων.
Μέχρι στιγμής στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση της Κίνας ή του ΠΟΥ για το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Spiegel επικαλούμενο γερμανικές μυστικές υπηρεσίες καταλόγιζε ευθύνες προσωπικά στον ίδιο τον Κινέζο πρόεδρο ότι άσκησε πιέσεις στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.
Τρία τα νέα κρούσματα
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα (14/05) ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη της αναφέρθηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 7 την προηγουμένη.
Και στις τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, δύο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στη γειτονική της επαρχία Τζιλίν, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό του δελτίο. Εντοπίστηκαν εξάλλου 12 ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, από 8 μία ημέρα νωρίτερα.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος χθες.
Κατά τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.633 άνθρωποι επί συνόλου 82.929 κρουσμάτων μόλυνσης.
Στην Κίνα δεν έχει αναφερθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν μειωθεί θαματικά (60), όπως και όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση (3).
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια