Sponsor

ATHENS WEATHER

Επιχείρηση Kirin+ , 3ος Ελληνοτουρκικός πόλεμος ~ Ένα, όχι και τόσο, φανταστικό σενάριο


Πρόλογος

Το σενάριο έχει βασιστεί στις εξελίξεις του τελευταίο διμήνου. Στο σενάριο προσθέτω αληθινά γεγονότα τα οποία αποτέλεσαν την βάση στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία μου.Το σενάριο είναι υποθετικό, με σκοπό όπως όλα όσα έχω στο blog, να αναδείξει τρόπους αντίδρασης, νέες τεχνολογίες και τακτικές στρατηγικές.
Προεόρτια

16 χρόνια μετά την ακυρωμένη επιχείρηση Βαριοπούλα που είχε στόχο να ρίξει τον Ερντογάν, μια νέα επιχείρηση έλαβε χώρα για να κρατήσει τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην εξουσία.

Η Τουρκία θα εκτελούσε μια νέα πολυεπίπεδη επιχείρηση, βασισμένη στο σενάριο «Turan Güneş» το οποίο είχε εκπονηθεί, από την μυστική στο κοινό, Διοίκηση Υβριδικού Πολέμου.

Το σχέδιο είχε τους εξής στόχους:

Τον εκβιασμό της ΕΕ για την εξασφάλιση πολιτικής στήριξης στην Συρία και πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης για το προσφυγικό.
Τον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης και την ικανοποίηση του αιτήματος απομάκρυνσης χιλιάδων μεταναστών.
Την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια με πρόκληση πρόωρων εκλογών (με σύστημα απλής αναλογικής και διαδικασία διερευνητικών εντολών από άπειρο ΠτΔ)

Το σχέδιο είχε αναβαθμιστεί στις 15/1/2020 αλλά οι δυσμενείς εξελίξεις στην Συρία και στη Λιβύη άλλαξαν τα σχέδια.

Την Πέμπτη 27 Φεβ 2020 ο Τουρκικός Στρατός υφίσταται τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών σε μία ημέρα από το 1974 όταν 33 στελέχη της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Αρκαδιόπολη (Lüleburgaz) της Αν. Θράκης σκοτώνονται από αεροπορική προσβολή στην Idlib της Συρίας.


Πέμπτη 27 Φεβ 2020
Ο Τουρκικός Στρατός υφίσταται τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών σε μία ημέρα από το 1974 όταν 33 στελέχη της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Αρκαδιόπολη (Lüleburgaz) της Αν. Θράκης σκοτώνονται από αεροπορική προσβολή στην Idlib της Συρίας 1/


Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα αποφασίζεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, όχι το προβλεπόμενο σχέδιο «Turan Güneş», αλλά μια ενισχυμένη έκδοση αυτού.

Με διαταγές του Υπουργού Άμυνας στις αρχές Οκτωβρίου ύστερα από την αντίδραση της Ελλάδας στην αναγγελία ΑΟΖ με κοινά σύνορα με την Λιβύη, υπήρχε αναβάθμιση του σχεδίου.

Υπεύθυνη για την αλλαγή ήταν μια ομάδα 6 Συνταγματαρχών αποφοίτων της ανωτάτης σχολής επιτελών του Ρωσικού Στρατού, η οποία είχε επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι και εργαζόταν στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η ομάδα προχώρησε σε μετατροπή του σχεδίου από υβριδικό σε τακτικό. Η επιχείρηση ονομάστηκε Kirin+ (Κριμαία+).

Η ξενόφερτη, για τα δεδομένα της ιστορίας του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ονομασία, οφείλεται αρχικά στην εκπαίδευση στην Μόσχα αλλά και στους ίδιους τους Συνταγματάρχες. Οι τελευταίοι πήραν την ιδέα από προτάσεις των Ρώσων εκπαιδευτών κατά την διδασκαλία στα πρότυπα της δικής τους επιχείρησης. Τo «+» ήταν επιλογή του Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος ήθελε με αυτό τον τρόπο να δείξει την εξέλιξη του «μαθητή» στον «δάσκαλο», τον οποίο ένα χρόνο μετά αντιμετώπιζε στην Συρία.

Το σχέδιο βασίστηκε σε δύο στάδια του σεναρίου «Turan Güneş».
Έβρος

Δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν προς τα Ελληνικά σύνορα στο ύψος της Ανδριανούπολης με πολιτικά μέσα, μέσω οδηγιών σε email, social media και λοιπών εφαρμογών επικοινωνίας.



Ο πυρήνας ήταν 1600 Ισλαμιστές, εκπαιδευμένοι για υβριδικό πόλεμο στο κέντρο Ανορθόδοξου πολέμου της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας Καταδρομών της 3ης Στρατιάς.

Διοίκηση στο τμήμα αυτό ανέλαβαν αξιωματικοί από την επίλεκτη μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και την Διοίκηση Υβριδικού Πολέμου.

Ο Πληροφοριακός Πόλεμος τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή με την χρήση όλων των μέσων. Σκηνοθετημένα και ελεύθερα πλάνα από γυναικόπαιδα, χρήση του «Σύριος Πρόσφυγας» και «Πρόσφυγας Πολέμου» στα κοινωνικά μέσα, ενώ η Πρεσβεία στην Αθήνα μετέφερε χρήματα σε Έλληνες συνεργάτες της προς γιγάντωση του «Προσφυγικού Θέματος».

Στο σημείο αυτό οι επιτελείς διαπίστωσαν ότι τα σύνορα είχαν κλείσει και οι Ελληνικές δυνάμεις δεν άφησαν τους αλλοδαπούς να περάσουν άνετα στο εσωτερικό.

Διπλωματικό Υπόβαθρο

Τι είχε συμβεί; Με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των Τούρκων τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Σύρους, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι απομακρύνθηκαν 100.000 Σύροι που διέμεναν χωρίς άδεια στην Κων/πολη. Ένα μήνα μετά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Άγκυρα μεταξύ του Τ/ΥΠΕΣ και μιας ομάδας που είχε σταλεί από την ΕΕ. Σε αυτή ήταν ο Αν. Υπουργός της Ελλάδας, ο Επίτροπος Αρμόδιος για τη μετανάστευση της ΕΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και ο Γάλλος πρέσβης. Ο Τ/ΥΠΕΣ απείλησε ευθέως τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, λέγοντας το εξής: «Θα σας στείλω 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα».



Μια εβδομάδα μετά στην Αθήνα πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό σε έκτακτο ΚΥΣΕΑ. Γενική εποπτεία ανέλαβε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πρώην Α/ΓΕΣ. Μετά από σχεδιασμό που κράτησε ένα μήνα τέθηκε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο επιτήρησης / αντίδρασης με όνομασία «Γράμμος».

Κλιμάκωση

Τις επόμενες ημέρες εγκατέλειψαν την περιοχή πάνω από 20,000 λαρθομετανάστες μπροστά στην ταχεία αντίδραση των Ελλήνων στην περιοχή. Οι Ελληνικές δυνάμεις είχαν μεταβεί σε τάχιστο χρονικό διάστημα από ρυθμούς ειρήνης και προετοιμασίας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου (το σημαντικότερο επί ετών καθήκον τους) σε ταχεία δύναμη ενίσχυσης της Αστυνομίας, η οποία έλαβε πρώτη φορά από τα Σεπτεμβριανά και την Χωροφυλακή καθήκοντα φύλαξης εδάφους.

Οι Τούρκοι επιτελείς προσπάθησαν να σπάσουν την γραμμή άμυνας με δυνάμεις του στρατού και της χωροφυλακής να καθοδηγούν και να οπλίζουν (αργότερα πέταγαν και οι ίδιοι) τους άντρες με καπνογόνα.



Ο πυρήνας των Ισλαμιστών προσπάθησε επανειλημμένα να περάσει το ποτάμι. Το κατάφεραν πολλαπλές φορές αλλά συνελήφθησαν από εθνοφύλακες της περιοχής. Σε αρκετά επεισόδια ενεπλάκησαν αλλά αποχώρησαν ύστερα από βαρύ ξυλοδαρμό.

Όσο περνούσαν οι μέρες οι Τούρκοι επιτελείς διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι λόγω της μαζικής αντίδρασης των Ελλήνων πολιτών.

Από την ΕΕ άρχισαν να φτάνουν στην Ελλάδα υλικά και οι πρώτες μονάδες ειδικών δυνάμεων αστυνομίας και χωροφυλακής.

Το σχέδιο δεν σταμάτησε.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Στρατοχωροφυλακής γνωστές για την σκληρότητα και τον επαγγελματισμό τους, από μονάδες ανιχνευτών και ελεύθερων σκοπευτών, από μονάδες μηχανικού γεφυροποιίας και άρσης ναρκοπεδίων. Μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου πολλαπλών συστημάτων και μη επανδρωμένα μέσα προσέφεραν πληροφορίες όλο το 24ωρο.

Κρίσιμη για την επιτυχία του σχεδίου ήταν η επιλογή της χρονικής στιγμής. D-Day αποφασίστηκε ότι θα ήταν η 2 Μαρτίου 2020. Η επιλογή ήταν η Καθαρά Δευτέρα, μια Αργία, ένα τριήμερο κατά το οποίο οι Έλληνες ταξιδεύουν στην επαρχία για διάφορες εκδηλώσεις. Θα υπήρχε μειωμένη επαγρύπνηση του κρατικού μηχανισμού και επάνδρωση λόγω αδειών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Την D-5, ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού από την Θράκη.

Στο σύνολο των νήσων του Ανατολικού Αιγαίο σημειώθηκαν αναταραχές στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών, οι οποίες οργανώθηκαν από Ισλαμιστές και κεκαλυμμένο προσωπικό της Διοίκησης Υβριδικού πολέμου.



Στην Αθήνα αλλοδαπός «πρόσφυγας» κάλεσε σε ιερό πόλεμο – τζιχάντ. Ομάδα 400 Αφρικανών (Σομαλοί μισθοφόροι εκπαιδευμένοι στην Τουρκία) μετέβη στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας προς μεταφορά στην περιοχή της Ξάνθης και σε αποθήκες οπλισμού. Το σχέδιο τους απετράπη την τελευταία στιγμή από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.
Σταθμός Λαρίσης: 400 Αλλοδαποί λαθρομετανάστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο «νυχτερινό τρένο T 600 από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη για να πάνε να βοηθήσουν τους συντρόφους τους και απετράπησαν από δυνάμεις των ΜΑΤ» pic.twitter.com/8P6oJaam3X — Greece : Borders Closed (@NikosRazis) March 4, 2020Οι αναταραχές κράτησαν τρεις μέρες. Σε συνδυασμό με το τελευταίο δεκαήμερο στην Θράκη οι ταραχές είχαν ως στόχο την κόπωση των ελληνικών δυνάμεων (με έλλειψη προσωπικού λόγω 9μηνης θητείας και γυναικών), την αποδιοργάνωση των τοπικών μονάδων και την δημιουργία ψυχολογικής πίεσης.



Το σύνολο μαζί με αυπνία και στρες θα προσέφεραν στις δυνάμεις των Τούρκων πλεονέκτημα τακτικής και στρατηγικής λήψης αποφάσεων. Στο πλαίσιο Ελληνικής επιστράτευσης η επιχείρηση θα έκανε μια παύση και θα ξεκινούσε άμεσα μετά την απόλυση των εφέδρων – χωρίς καμία αλλαγή.
Σχεδιασμός Επιχειρήσεων

Την D-Day είχε σχεδιαστεί η βίαιη είσοδος 1500-2000 ανδρών στα μετόπισθεν και η δημιουργία χάους. Απώλειες μεταξύ των λαθρομεταναστών ήταν καλοδεχούμενες για λόγους Πληροφοριακού Πολέμου με δεκάδες ΜΕΑ να καταγράφουν τις Ελληνικές κινήσεις σε live σύνδεση.

Την D+2 θα υπήρχε μαζική εισβολή με ενισχύσεις λαθρομεταναστών – 30 με 40 χιλιάδες από τα στρατόπεδα παραμονής αυτών 30 χλμ από το ποτάμι. Πέντε λόχοι ειδικών επιχειρήσεων θα περνούσαν κεκαλυμμένα σε ελληνικό έδαφος.



Την D+5 θα υπήρχε ένωση στον Νομό Κομοτηνής και Ξάνθης με παραστρατιωτικές δυνάμεις ελεγχόμενες από το Προξενείο Κομοτηνής και άλλους 2-3 λόχους που θα έφταναν οδικώς μέσα σε φορτηγά αυτοκίνητα από τα Σκόπια και την Αλβανία.

Την D+6 με D+10 θα εκτελούσαν ανοιχτά στρατιωτικές ενέργειες όπως στην Κριμαία οι Ρώσοι κατά Ελληνικών δυνάμεων ως «Απελευθερωτικός Στρατός Δυτικής Θράκης».



Μεγάλη βαρύτητα θα δινόταν στην καταστροφή υποδομών και στρατιωτικών στόχων στην Ελληνική ενδοχώρα από δώδεκα λόχους Ισλαμιστών που ζούσαν στην χώρα και είχαν στρατιωτική εκπαίδευση και έλεγχο.

Την ίδια περίοδο σε 4 ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως) θα υπήρχαν ανοιχτές εξεγέρσεις με πυρκαγιές, καταστροφή περιουσιών και άλλα έκτροπα. Σκοπός θα ήταν η ενίσχυση αυτών με δυνάμεις από τα άλλα μικρότερα νησιά.

Στο δεκαήμερο αυτό θα υπήρχαν επιχειρήσεις στα άλλα τρία μέτωπα:

Στην Συρία τέσσερις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες θα έμπαιναν στους δύο θύλακες επί του Συριακού εδάφους.
Στην Λιβύη δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού θα αποβίβαζε ένα τάγμα πεζοναυτών στην Τρίπολη προς ενίσχυση του GNA.
Στην Κύπρο μηχανοκίνητο τάγμα θα έμπαινε στα Βαρώσια και θα προχωρούσε σε επιχειρήσεις οχύρωσης.
Την D+10, τέσσερα Τουρκικά υποβρύχια θα έκαναν στιγμιαία ανάδυση εν κοινή θέα έξω από Λεμεσό, Αλεξάνδρεια, Χάιφα και Πάτρα δίπλα σε πολιτικά και πολεμικά σκάφη για πρόκληση πανικού.



Σε επίπεδο Πληροφοριακού Πολέμου το σχέδιο θα ενεργοποιούσε μια εκστρατεία προπαγάνδας κατά των Ελλήνων, προς το εξωτερικό (δορυφορική τηλεόραση, Τζαμιά, ΜΚΟ, «φίλιες δυνάμεις») και προς το εσωτερικό στο οποίο υπάρχει απόλυτη κυβερνητική κυριαρχία στην Πληροφορία. Σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν η σπίλωση της φήμης των Ελλήνων, με αναφορές σε ΕΟΚΑ-Β, «μακεδονική», «αλβανική» και «τουρκική» γενοκτονία. Χρήματα σε Αλβανία, Σκόπια και Κόσοβο είχαν δοθεί για την οργάνωση ανθελληνικών εκδηλώσεων με συνθήματα για φασισμό και ναζισμό. Οι «φίλιες δυνάμεις» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα θα προκαλούσαν επεισόδια.



Την D+9 το βράδυ και την D+10 θα εμφανίζονταν βίντεο στο διαδίκτυο με «νεκρά γυναικόπαιδα» από μειονοτικά χωριά αλλά και «Σύριους πρόσφυγες» στο ίδιο σενάριο με το Κόσοβο το 99 για να απεμπλακεί το ΝΑΤΟ.

Από την D-day, κέντρα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, χρηματοδοτούμενα από την Τουρκία θα επέρριπταν ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση. Θα ακολουθούσε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια με το σύνολο της αντιπολίτευσης να ζητάει πρόωρες εκλογές. Η νέα ΠτΔ δεδομένης της αριστερής ιδεολογίας της και ως πρώην Δικαστής, θα έθετε το ενδεχόμενο αυτό επί τάπητος. Ο συνδυασμός θα επέφερε μαζική κατάρρευση στην Ελλάδα, όπως στην Ουκρανία πριν την Ρωσική εισβολή και το 74 πριν τον Αττίλα ΙΙ.

Οι δέκα μέρες κρίθηκαν αναγκαίες από το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ για την μεταφορά δυνάμεων από την περιοχή της 2ης Τουρκικής Στρατιάς σε χώρους τελικού προορισμού σε Ανατολική Θράκη και Ιωνία.

Από την D+11 και για 4-8 μέρες οι Τουρκικές δυνάμεις θα εισέβαλαν στο Ελληνικό έδαφος «για την προστασία των προσφύγων και της μειονότητας». Στόχος θα ήταν μια ζώνη ασφαλείας στα πρότυπα της Βόρειοανατολικής Συρίας και Βόρειας Κύπρου.

Στο Αιγαίο έξι ταξιαρχίες καταδρομών θα καταλάμβαναν Κίναρο, Λεβίθα, Σύρνα, Τήλο, Κάσο και Καστελόριζο με την βοήθεια ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού και της Αεροπορίας.



Η Τουρκία θα έκανε ανακήρυξη Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης και παράλληλα θα είχε κυριαρχία στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο. Με χάος σε όλα τα μέτωπα η Ελλάδα θα υπάκουε στην παύση των εχθροπραξιών υπό την πίεση διεθνών δυνάμεων. Οι κινήσεις μας ήταν θα τέτοιες που δεν επέτρεψαν σε κανένα στάδιο, το διάστημα που είχε επιλεγεί η εισβολή στον έβρο, να γίνει αυτή εφικτή.

Ελληνική Αντίδραση

Την D-2 έγινε αντιληπτό από τους Τούρκους ότι υπήρξε μεγάλη κίνηση προς τον Έβρο στρατιωτικών δυνάμεων, υπήρχε επιστράτευση σε σημεία και έντονη κινητικότητα στα σημεία ενδιαφέροντος.

Την D-1 o Τακτικός Διοικητής, Στρατηγός της Στρατοχωροφυλακής, ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι τα περάσματα είχαν κλείσει και ήταν αδύνατη η υπερκέραση των Ελληνικών δυνάμεων. Μονάδες του Ελληνικού στρατού, μέσα σε 14 ώρες, είχαν οχυρώσει με πολλαπλές γραμμές άμυνας την περιοχή ενδιαφέροντος.

Την ίδια Κυριακή ο Έλληνας Πρέσβης στην Τουρκία ενημέρωσε μεταξύ αστεϊσμού ότι οι ΕΕΔ είχαν πλήρες απόθεμα ανταλλακτικών και καυσίμων «για την βοήθεια των γειτόνων μας στην Συρία αν το ζητούσε ο Πρόεδρος, θα στείλουμε με 2 Μεραρχίες, 100 μαχητικά και 15 πλοία».



Το απόγευμα οι Τουρκικοί δορυφόροι βρήκαν μεγάλη μεταφορά τεθωρακισμένων και πλοίων ενώ πάνω από 180 μαχητικά της ΠΑ μετρήθηκαν φορτωμένα τους διαδρόμους απογείωσης.

Τα μεσάνυχτα σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα αποφασίστηκε η αναβολή του σχεδίου και εκτέλεση την Ελληνική Δευτέρα του Πάσχα στις 20 Απριλίου 2020.
COVID-19

Την Τετάρτη 4ης Μαρτίου πολλαπλά περιστατικά υψηλού πυρετού από στρατιωτικό προσωπικό στα σύνορα με το Ιράν έφτασαν στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ.

Τις επόμενες μέρες δύο πιλότοι από την ομάδα των μεταγωγικών αεροσκαφών που είχε μετέβη στην Κίνα για την απομάκρυνση Τούρκων επιχειρηματιών μπήκαν στον νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Το στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό που πρόσεχε τους ασθενείς άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα πνευμονίας.

Με τα συμπτώματα να πολλαπλασιάζονται στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων αποφασίστηκε η οριστική ακύρωσης της επιχείρησης την παρούσα φάση.

Θα υπήρχε επανάληψη σε μελλοντική ημερομηνία.
Επίλογος

Μετά κρίση ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον Γάλλο Πρόεδρο τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο. Μετά τις 28 Φεβρουαρίου, οι επιπτώσεις στους τομείς της ασφάλειας και της σταθερότητας για την Ευρώπη από τη συμπεριφορά της Τουρκίας έχουν γίνει απολύτως σαφείς. Η συνεχής πίεση και ακόμη η κλιμάκωση αναφορικά με τις ενέργειες και τη ρητορική της Τουρκίας, στο υψηλότατο επίπεδο, αποτελούν καθαρή απόδειξη ότι αυτό αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο, για να εκβιαστεί η Ευρώπη με στόχο να επιτύχει γεωπολιτικούς στόχους. Εάν η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα ήμασταν αντιμέτωποι με μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.»



Συνεργάτες του ιδίου ανέφεραν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα ίδια περίπου.

«Επί παραδείγματι, εξακολουθούμε να ανησυχούμε για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών. Στην πραγματικότητα, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ξεπεράσαμε το επίπεδο ενός θερμού επεισοδίου. Αποκρούσαμε απόπειρα εισβολής. Ο όρος «εισβολή» δεν περιλαμβάνει μόνον ένοπλη επίθεση με τεθωρακισμένα, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Στη στρατιωτική αντίληψη «εισβολή» μπορεί να είναι οτιδήποτε υποτάσσει τον αντίπαλο. Είχαμε απόπειρα εισβολής· άλλου τύπου από την ένοπλη, αλλά εισβολή με όλες τις συνέπειες που θα είχε, εάν επιτύγχανε. Τα όσα συνέβησαν μας υποχρεώνουν να εκτιμήσουμε από το μηδέν τη στάση μας έναντι της Τουρκίας.»

Φήμες ότι οι δύο κύριοι οργανωτές της Ελληνικής αντίδρασης ο Υφυπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν το Ισραήλ προς απόκτηση «ειδικών» όπλων κρίνονται ανυπόστατες παρά την θέαση τους με τον πρώην αξιωματικό ειδικών επιχειρήσεων και νυν Πρωθυπουργό του Ισραήλ σε αγώνα Softball στο κέντρο επιχειρήσεων Αστικού πολέμου έξω από την Ιεριχώ.

Μια εντυπωσιακή, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ, περιγραφή του cynaegeirus.blogspot.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια