Του Anaconda
Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός υπήρξαν συντελεστές της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ιστορικό δεδομένο, όχι γνώμη/άποψη.
Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχαν στα πολιτειακά πραξικοπήματα «εγώ που σε χρεωκόπησα θα διαχειριστώ τη διάσωσή σου» του 2010 (μνημόνιο ελεγχόμενης χρεωκοπίας χωρίς δημοψήφισμα) και του 2015 (μνημόνιο αντίθετο του δημοψηφίσματος). Ιστορικό δεδομένο, όχι γνώμη/άποψη.
Προεκλογικά είχα δεχτεί σωρεία επιθέσεων για το λόγο που δήλωσα, πολύ πριν την αυτοδυναμία Μητσοτάκη, τότε που οι σοσιαλιστές ολιγάρχες (με τους οποίους συναγελάζεται μετεκλογικά) έδιναν ανένδοτο αγώνα υπέρ συγκυβέρνησης με Τσίπρα, ότι η Πεφωτισμένη Δεξιά στηρίζει λυσσαλέα την αυτοδυναμία Μητσοτάκη. Ήρθε ο καιρός που (και) η επιλογή αυτή αποδείχθηκε σοφή.
Το προεκλογικό πρόγραμμα για τη μετανάστευση της Νέας Δημοκρατίας ήταν Μπλε ΣΥΡΙΖΑ. Το εφάρμοζε με επιτυχία, δηλαδή με τραγικά αποτελέσματα για την Ελληνική Δημοκρατία, μέχρι να καταθέσει η Πεφωτισμένη Δεξιά το δικό της σχέδιο, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε και εφήρμοσε. Από «κέντρο διερχομένων» χωρίς εστιασμένη πολιτική εποπτεία απέκτησε στρατηγό επόπτη και μετά «ελληνικό σχέδιο για τη μετανάστευση» στις Βρυξέλλες και μετά εμπλοκή στις εισόδους.
Η αλλαγή αυτή είχε τα εξής αποτελέσματα:
1. Η Ελληνική Δημοκρατία προστατεύτηκε από αθρόες παράνομες εισόδους.
2. Η κυβέρνηση απέδειξε στην ΕΕ ότι, αν όντως θέλει μια κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν υπάρχει λαθρομετανάστευση, αλλά και μπορεί να διωχθεί και ο τελευταίος τούρκος πράκτορας που ξεπλένει δολάρια λαθρεμπορίου πετρελαίου/χρυσού και ναρκωτικών μέσω λαθροδιακίνησης μεταναστών.
3. Οι ΜΚΟ και οι πολιτικοί που τους βάζουν πλάτη για να βγαίνει το μεροκάματο χαλάστηκαν.
4. Οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της κυβέρνησης ταράχτηκαν που ένα σχέδιο αντίθετο στο δικό τους (που εξυπηρετούσε τη στρατηγική τους) εφαρμόστηκε και είχε εθνική επιτυχία, άρα και επιτυχία για την Πεφωτισμένη Δεξιά που το εισηγήθηκε.
Συνεπώς υπήρξε απτό ιστορικό δεδομένο, όχι γνώμη/άποψη, πως έγγραφη/ενυπόγραφη/επίσημη πρόταση της Πεφωτισμένης Δεξιάς εφαρμόστηκε και είχε ως αποτέλεσμα εθνικό θρίαμβο, σε αντίθεση με την σοσιαλιστική πρόταση που εφαρμοζόταν έως τότε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα εθνική πανωλεθρία.
Μετά ήρθε ο κορονωϊός.
Τί έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση;
1. Να εφαρμόσει τον νόμο στις περιπτώσεις αυτών οι οποίοι σκοπίμως θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δηλαδή να στείλει -σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα του 2019- ισόβια (α) την φασιονίστα από την συμπρωτεύουσα και τον συνταξιδιώτη της από τη Μύκονο, οι οποίοι, γνωρίζοντας για το πρόβλημα στο Μιλάνο, πήγαν «γιατί έπρεπε να δώσουν το παρών» και μετά δεν μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, (β) την υπάλληλο τράπεζας που πήγε ταξίδι αναψυχής στο Μιλάνο, χλευάζοντας εκ των υστέρων (λίγο πριν εμφανίσει συμπτώματα) τους συναδέλφους της στην τράπεζα «γιατί υπερβάλλουν, οι τιμές ήταν καταπληκτικές», και (γ) τους πολύ πλούσιους που, ενώ είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο ύποπτες ημέρες, διοργάνωσαν πάρτυ στα ΒΠ.
2. Να επιβάλλει αμέσως, με το πρώτο κρούσμα, κλείσιμο συνόρων και καθολική απαγόρευση εξόδου από το σπίτι σε όλες τις ευπαθείς ομάδες: έλεγχος πιθανών κρουσμάτων μόνο στο σπίτι, από μεικτές ομάδες γιατρών, κάθε είδους ψώνια στις ευπαθείς ομάδες μόνο από μικτές ομάδες εθελοντών και δημοτικών/κρατικών υπαλλήλων, ακόμα και των ενόπλων δυνάμεων. Έξοδος φυσικού προσώπου ευπαθούς ομάδας μόνο με απόφαση γιατρού κατευθείαν για τη ΜΕΘ, για κανένα άλλο λόγο.
3. Να ιχνηλατήσει αστραπιαία όλα τα κρούσματα, ακριβώς όπως έγινε με μεγάλη επιτυχία στο γκρουπ από την Αμαλιάδα (το οποίο δεν γνώριζε πως το Ισραήλ αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού): έκτοτε δεν υπήρξε κανένα μη συνδεδεμένο κρούσμα.
Η πολιτική αυτή όμως θα είχε και αρνητικά αποτελέσματα: δεν θα υπήρχε σχεδόν παύση της οικονομικής δραστηριότητας και δεν θα είχαν κλείσει οι εκκλησίες.
Η παύση της οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί διπλό ευεργέτημα: αφενός το πολιτικό προσωπικό θα μπορέσει να πουλήσει ατάκες πλιάτσικου τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα», ήτοι πολιτικά ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις (με το αζημίωτο), και αφετέρου οι σοσιαλιστές ολιγάρχες θα μπορέσουν να κάμψουν και τις τελευταίες αντιστάσεις όσων λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις τους τίμια, μιας και θα τις εξαγοράσουν σε εξευτελιστικό τίμημα με τα κλεμμένα του πλιάτσικου της μεταπολίτευσης.
Το κλείσιμο των εκκλησιών ήταν bonus της ΚΝΕ. Έπρεπε να γίνει για να ευτελιστεί τελείως ο θεσμός της εκκλησίας. Αντί να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, έστω όπως στο σουπερμάρκετ, έγινε αυτό που δεν είχε γίνει μεν ούτε επί Τουρκοκρατίας, αλλά ήταν πάγια πρακτική δε των σοσιαλιστών καθεστώτων: λουκέτο.
Σήμερα μπορούμε να μιλάμε την ελληνική γλώσσα επειδή δεν έκλεισαν ποτέ οι εκκλησίες. Η εξοχότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντιστάθηκε σε αυτό το ιστορικό έγκλημα. Γιατί άραγε;
Λαθρομετανάστες «λιάζονται» κατά δεκάδες στους δρόμους και η αστυνομία δεν τους πλησιάζει για να επιβάλλει τα προβλεπόμενα. Άρα δεν είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι εκκλησίες έπρεπε να κλείσουν για να καταρρεύσει ο θεσμικός ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδας και, με αυτό τον τρόπο, να γίνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα κατάλυσης του Συντάγματος προς τη δικτατορία του προλεταριάτου. Σκληρά σταλινικό το καθεστώς.
Οι ανακοινώσεις για τον ιό δεν γίνονται από αυτόν που έχει την πολιτική ευθύνη, δηλαδή, σύμφωνα με το νόμο του επιτελικού κράτους, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ούτε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια.
Γίνονται δευτερευόντως από τον πολιτικό υφιστάμενο του μεν και ένα μη πολιτικό πρόσωπο που εισηγείται στα πολιτικά πρόσωπα!
Όπως και σε όλα τα σκληρά σοσιαλιστικά καθεστώτα, όταν έρθει η στιγμή να φταίει κάποιος, δεν θα φταίει ο πολιτικός προϊστάμενος αλλά... αυτός που εισηγείται. Θα φταίει ο γιατρός Τσιόδρας για την οικονομική πανωλεθρία;
Γιατί λοιπόν δεν εφαρμόστηκε το προαναφερθέν σχέδιο, αλλά κάτι άλλο, με ιστορικών διαστάσεων οικονομική και ψυχολογική καταστροφή του πληθυσμού και ασύγκριτα περισσότερους νεκρούς;
Διότι μέσω αυτής της καταστροφής ορισμένοι σοσιαλιστές βρήκαν την ευκαιρία να κερδίσουν πολιτικά και οικονομικά. Άσε που ο σύντροφος, μετά την εθνική επιτυχία στο μεταναστευτικό, δεν θα άντεχε να δει πάλι σχέδιο άλλου να δοξάζει την Ελλάδα. Το κονκλάβιο Σημίτη, Ροζάκη, Αλιβιζάτου και λοιπών γνωστών-αγνώστων, με σημερινό χειριστή τον σύντροφο, θα άρχιζε να αναρωτιέται «ποιός κυβερνάει πχιά αυτό τον τόπο;».
Είναι συγκινητική η σύγκριση της διαχείρισης της καταστροφής (λόγω του κομμουνιστικού ιού) από τον Μητσοτάκη με αυτή που θα έκανε ο Τσίπρας, δεν λέω, αλλά περισσότερο συγκινητική ήταν η εικόνα των έρημων εκκλησιών, που ούτε στον προαύλιο χώρο δεν επετράπη από το σκληρά Σταλινικό καθεστώς να υπάρξει ο λαός, έστω και αν ο -θλιβερός και πολύ λίγος για την ιστορική στιγμή- κλήρος ήταν εντός. Αυτή η εικόνα δεν σβήνει από το μυαλό του Έλληνα, ακόμα και αν δεν θα πήγαινε στην εκκλησία εκείνη τη στιγμή, αν δεν υπήρχε η συγκυρία του κομμουνιστικού ιού.
Δεν υπάρχει λόγος να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να συγκριθεί με κάτι στοιχειωδώς αξιοπρεπές, όχι τον Τσίπρα και τον κάθε άλλο σοσιαλιστή. Όταν οι ευρωπαίοι είπαν στον Μητσοτάκη «μην κλείσεις τα σχολεία», το έκανε - και καλώς το έκανε. Δεν θα επιλέξει να συγκριθεί με κάτι στοιχειωδώς αξιοπρεπές διότι έχει ήδη μπει στο σπιράλ της αυτοσυντήρησης, όπως κάθε άλλο καθεστώς πριν σβήσει. Η 9μηνη κυβέρνηση μόνο μια φορά έκανε το σωστό, εφαρμόζοντας εθνικό σχέδιο στο μεταναστευτικό, και ένιωσε τόσο έξω από τα νερά της, που απέκτησε πολιτικά αντισώματα σε οτιδήποτε εθνικό.
Για την οικονομική καταστροφή που θα διαπιστώσουμε όλοι ότι θα ακολουθήσει θα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία συνολικά, μηδενός εξαιρουμένου. Όπως προαναφέρθηκε με συγκεκριμένο πλαίσιο, υπήρχε τρόπος να περάσει σχεδόν χωρίς να μας αγγίξει και, λόγω των επιπτώσεων σε άλλα κράτη, να βγούμε συγκριτικά και απίστευτα κερδισμένοι. Δεν υλοποιήθηκε κάτι τέτοιο διότι βρήκαν οι κρυφοσταλινιστές την ευκαιρία να βγάλουν τα ψυχολογικά απωθημένα της νιότης τους. Once you go black, you never turn back.
Μην ανησυχείτε αδέρφια. Έτσι ακριβώς ήταν και το 1820. Όπως και τότε, «μετά από τον χλωμό, γκρίζο ήλιο, θα αναστηθούμε». Έγινε ένα βήμα τότε, θα γίνει το επόμενο αύριο.
Χριστός Ανέστη!
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια