Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ |
Οι ευέλικτες προσλήψεις, τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι ταχύτερες διαδικασίες διαγωνισμών προμήθειας υλικών και υπηρεσιών και η σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση για τη δημόσια επιχείρηση αποτελούν πια νόμο και οδηγούν την εταιρεία στον στίβο του ανταγωνισμού με τους ίδιους όρους τους άλλους ενεργειακούς ομίλους.
Οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος έδωσαν στη ΔΕΗ ρευστότητα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και δε κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ (διάθεση λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος σε τιμές κόστους στους ανταγωνιστές της) που προκάλεσαν τα τελευταία τρία χρόνια ζημιές 600 εκατ. ευρώ, παρέχει προσθετη στήριξη.
Στα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο της δημόσιας εταιρείας από την εξειδικευμένη εταιρεία McKinsey.
Στο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο θα περιλαμβάνονται η καταγραφή των οικονομικών και άλλων δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, οι προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για την περιστολή δαπανών και την επανεκκίνησή της.
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επιχειρησιακό σχέδιο αναμένεται να δίνει το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο και των 14 λιγνιτικών μονάδων της μέχρι το 2028. Την απολιγνιτοποίηση ανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον η δημόσια εταιρεία καλείται να υλοποιήσει αυτήν την απόφαση και να πορευτεί έως το 2030 σε άλλες δραστηριότητες όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου σήμερα το μερίδιό της είναι μόλις 4%.
Επιπλέον θα αποτυπώνονται με σαφήνεια οι ανάγκες για αποχωρήσεις εργαζομένων από τον όμιλο, οι οποίοι εκτιμώνται σε τουλάχιστον 5.000, καθώς και για προσλήψεις.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια