Μάχη «γιγάντων» στην τετράδα του Wimbledon

Φέντερερ εναντίον Ναδάλ, με έπαθλο το «εισιτήριο» για τον τελικό


Το σενάριο που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες αμέσως μετά την κλήρωση του εφετινού Wimbledon, έγινε πραγματικότητα.

Ρότζερ Φέρντερερ και Ράφα Ναδάλ συνθέτουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του βρετανικού grand slam, σε μία μάχη που «κόβει την ανάσα» και που θα στείλει το νικητή της στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, που είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (14/07).

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες έκαναν χθες το καθήκον τους απέναντι στους Κέι Νισικόρι και Σαμ Κουέρι αντίστοιχα. Ο «King Roger» παρότι έχασε το πρώτο σετ (4-6) από τον Ιάπωνα πήρε τα άλλα τρία (6-1, 6-4, 6-4) και με 3-1 πανηγύρισε την πρόκρισή του στην τετράδα, κάτι που πέτυχε και λίγη ώρα αργότερα και ο μεγάλος αντίπαλός του. 

Ο Ελβετός, παράλληλα, έγραψε ιστορία στο Λονδίνο. Με τη νίκη του επί του Νισικόρι έγινε ο πρώτος τενίστας που συμπληρώνει 100 νίκες σε ένα Grand Slam!

Ο Ισπανός «βασιλιάς του χώματος» επικράτησε με 3-0 του Αμερικανού, που τον κόντραρε μόνο στο πρώτο σετ που πήρε με 7-5. Στ΄ άλλα δύο ο Ναδάλ έκανε περίπατο (6-2, 6-2) και πλέον, στρέφει την προσοχή του στο απόλυτο ντέρμπι του Wimbledon.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές, όσο και αν ακούγεται περίεργο θα συγκρουστούν για η πρώτη φορά στο Λονδίνο, μετά από 11 χρόνια και συγκεκριμένα από τον αλησμόνητο τελικό του 2008, όταν ο Ναδάλ είχε πανηγυρίσει σε 5 δραματικά σετ. Έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές εδώ, αμφότερες σε τελικούς (2006, 2007) και το τρόπαιο είχε σηκώσει ο Φέντερερ.

Πρόσφατα συναντήθηκαν και στους ημιτελικούς του Roland Garros, όπου ο Ισπανός είχε επικρατήσει σχετικά άνετα με 3-0. Μέχρι εκείνο τον αγώνα, ο Φέντερερ μετρούσε πέντε σερί νίκες, ενώ στο head to head η υπεροχή του Ναδάλ είναι ξεκάθαρη, καθώς προηγείται με 24-15.

(PHOTO: REUTERS/ANDREW COULDRIDGE)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια