Περικυκλώνουν την Ελλάδα με προβοκάτσιες, πολεμικές κινήσεις, παραπληροφόρηση και γενικά ένα ανθελληνικό κρεσέντο οι Τούρκοι!
Μετά την μαζική μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, έρχεται ακόμη μια πρόκληση.
Σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah με τίτλο: «Turks in Greece complain about sale of community land» καταγγέλλει πως οι Τούρκοι στην Ελλάδα επικρίνουν τις αρχές για την πώληση της γης τους χωρίς άδεια!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές ενέκριναν την πώληση γης που ανήκε σε τουρκικό μουσουλμανικό ίδρυμα στα νησιά της Κω και της Ρόδου χωρίς την άδειά του.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως τα προαναφερόμενα νησιά θεωρούνται από τους Τούρκους «αποστρατικοποιημένες ζώνες».
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το άρθρο, μια τοπική αρχή που επιβλέπει τη γη, η οποία ανήκει στο Ισλαμικό Ίδρυμα της Κω, ενέκρινε την πώληση 34 στρεμμάτων για 181.000 ευρώ (204.000 δολάρια) σε μια τουριστική εταιρεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τοπική αρχή δικαιολόγησε την πώληση καλύπτοντας τα τέλη αποκατάστασης πέντε τζαμιών στην Κω εις αντάλλαγμα.
Ο κ. Kadri Memis, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων Κω, δήλωσε στον κρατικό οργανισμό Anadolu της Τουρκίας ότι το ίδρυμα αναγκάστηκε να πουλήσει τα εδάφη. Ο Memis είπε ότι περισσότερα από 70 από τα ακίνητά τους, κυρίως γη, είχαν πωληθεί ή μεταβιβαστεί σε δήμους, αναφέροντας ότι τα περισσότερα έχουν μετατραπεί σε πάρκα, χώρους στάθμευσης και νεκροταφεία.
Περίπου 9.000 Τούρκοι ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ενώ περίπου 140.000 Τούρκοι ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, λέει η Σαμπάχ.
Οι τουρκικοί μουσουλμανικοί σύλλογοι στην Κω και στη Ρόδο αναφέρουν ότι οι «μη ρυθμιζόμενες» πωλήσεις από τη διοίκηση των ιδρυμάτων που έχουν διοριστεί από τις ελληνικές αρχές τους ενοχλούν.
Ο κ. Kadri Memis δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πώληση γης και είπε ότι το ίδρυμα «αναγκάστηκε» να πουλήσει τα εδάφη. «Πρέπει να παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες του ελληνικού κράτους, αλλά οι Μουσουλμάνοι της Κω αντιτίθενται σε αυτό«, δήλωσε στον Οργανισμό Anadolu (AA).
Είπε ακόμη ότι τα τέλη αποκατάστασης που παρουσιάστηκαν ως δικαιολογία για την πώληση θα μπορούσαν «να καλύπτονται κατά πολύ από άλλες χώρες όπως η Τουρκία ή η Ελλάδα που θα μπορούσαν να διαθέσουν έναν προϋπολογισμό αποκατάστασης». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποκαταστήσουν τα τζαμιά. Δεν θέλαμε ποτέ να πωληθεί η γη», είπε στην Σαμπαχ.
Οι πωλήσεις δεν είναι η μόνη καταγγελία των Τούρκων Μουσουλμάνων. Ο Μέμις λέει ότι η αποκατάσταση δεν ξεκίνησε ποτέ για δύο τζαμιά στην Κω, τα οποία υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές σε σεισμό το 2017. «Είχαμε μόνο δύο λειτουργικά τζαμιά, Defterdar και Germe, το Defterdar παραμένει εν μέρει καταρρέον, ενώ το Germe έχει ζημιές. Σχέδια για αποκατάσταση υπάρχουν αλλά οι αρχές συνεχίζουν να την καθυστερούν», είπε.
Σύμφωνα με την Σαμπάχ: Οι πωλήσεις ακινήτων που ανήκουν στα ιδρύματα είναι ένα από τα ακανθώδη θέματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Η Άγκυρα και η τουρκική κοινότητα στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για την κακομεταχείριση των Τούρκων από τις αρχές, ιδιαίτερα όσον αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες. Συγκεκριμένα, η εκλογή μουσουλμάνων κληρικών για την κοινότητα έχει προκαλέσει αντιπαράθεση λόγω της άρνησης της Αθήνας να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια