Sponsor

ATHENS WEATHER

Ο Ερντογάν «προελαύνει» στα Βαλκάνια: Zητά αναθεώρηση της Συμφωνίας του Ντέιτον – Σε προτεκτοράτο της Άγκυρας μετατρέπει τη Βοσνία


Μετά τις απειλές στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε πλώρη για όλες τις συμφωνίες που στηρίζουν την καθεστηκυία τάξη σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη με την αποκήρυξη της συμφωνίας του Ντέιτον, στην οποία στηρίζεται η ύπαρξη της Βοσνίας ως «κράτος» από το 1995, για να δημιουργηθεί το «κράτος του Ερντογάν» στα Βαλκάνια.

«Πρέπει να αλλάξει η συμφωνία του Ντέιτον που αφορούσε τον πόλεμο της Βοσνίας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης στην Άγκυρα με την Κροάτη Πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ-Κιταρίκοβιτς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Dayton του Οχάιο το 1995, τερματίζοντας έναν τριετή πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να κάνουν ένα ισχυρότερο βήμα όσον αφορά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και μια πιθανή αναθεώρηση της Συμφωνίας του Ντέιτον.

«Σεβόμαστε την βούληση των πολιτών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και θέλω να τονίσω τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας όλων των λαών στη χώρα αυτή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι λαοί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη «πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον με τα μάτια της ειρήνης και η χώρα τους θα πρέπει να τους βοηθήσει σε αυτό».

Μεγάλα λόγια και οθωμανικά παιχνίδια σε μια «κατασκευασμένη» χώρα η οποία δεν υπήρξε ποτέ πριν στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις του όμως αφορούν τον άκρατο φιλοτουρκισμό που επικρατεί στην Βοσνία η οποία έχει καταστεί και «φωλιά» των τζιχαντιστών που βρήκαν στέγη εκεί από την Συρία.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμα «σημάδι» της πρόθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει την επιρροή του στα Βαλκάνια, ενώ στην «χώρα» αυτή υπάρχουν πολλές φιλοτουρκικές οργανώσεις.

Άρθρο γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται στο αληθινό σχέδιο της Τουρκίας, σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό επίπεδο στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία θέλει μεγάλη επιρροή στα Βαλκάνια ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «Η Τουρκία είναι Κόσοβο και το Κόσοβο είναι Τουρκία». Πρέπει να είμαστε εκεί που κάποτε ήταν οι πρόγονοι μας. Για αυτό μας κινητοποιεί το πνεύμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Ο τουρκικός στρατός με πολλά εξοπλιστικά προγράμματα «χρησιμοποιείται» ως απειλή έναντι της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ με στόχο αυτό το όνειρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει σφαίρες επιρροής και το κυριότερο επιζητεί ξανά πίσω, όλες τις ευρωπαϊκές κτήσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Το όλο σχέδιο αφορά τουρκική διείσδυση μέσω του πολιτισμού και του Ισλάμ στην βαλκανική χερσόνησο.

«Όπλα» σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο είναι η επιτροπή θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) η οποία προσπαθεί να ελέγχει τζαμιά και ιμάμηδες.

Επίσης η τουρκική ΜΚΟ Tika που ασχολείται με τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή βοήθεια, έχει καταστεί από τον Τούρκο ηγέτη παράρτημα εξωτερικής πολιτικής.

Στη Βοσνία κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος με τουρκικά χρήματα, ενώ στη Σερβία Τούρκοι κατασκευάζουν 20 εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας. Στο Κόσοβο, η τουρκική διείσδυση είναι απίστευτη σε όλους τους τομείς.

Τουρκικές εταιρείες και τράπεζες αλωνίζουν Βουλγαρία, Ρουμανία και Δυτική Θράκη για να μεγαλώσουν τα σχέδια του Ερντογάν που τώρα θέλει το δικό του κράτος στην Βοσνία.

Πληροφορίες φέρουν σχέδιο θρησκευτικού ελέγχου όλων των μουσουλμάνων των Βαλκανίων από την Τουρκία μέσω του Ισλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 12.000 Τούρκοι ζουν στα Βαλκάνια, ενώ 7 εκ. Μουσουλμάνοι, υπάρχουν σε Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο και Βοσνία.

Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας διατηρούν στενές σχέσεις με την Τουρκία, την οποία βλέπουν ως προστάτιδα χώρα.

Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο του Τούρκου σουλτάνου που τα θέλει όλα δικά του, αλλά στο τέλος θα χάσει και αυτά που ήδη έχει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια