Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοτζιάς - Τσίπρας άνοιξαν το δρόμο για "Μακεδονική" εθνότητα στην Ελλάδα

Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μακεδονίζοντες, π.χ. της Φλώρινας, να επιζητήσουν και να λάβουν σκοπιανό διαβατήριο, με δεύτερη υπηκοότητα;


Κάθε φορά που ασχολούμαι με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, και προσθέτω στον κατάλογο των πολιτικών εγκληματικών παραλείψεων και ένα ακόμη στοιχείο, αναρωτιέμαι αν διάβασαν τα έγγραφα που υπέγραψαν οι κ.κ. Κοτζιάς και Τσίπρας. Δεν αντιλαμβάνονταν τις παγίδες; Πώς τις αντιλήφθηκε το 70%+ του ελληνικού λαού, και δεν τις αντελήφθησαν περισπούδαστοι πολιτικοί;

Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν φαίνεται διπλωμάτες, που επιχειρούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Εστία", μετά το τέταρτο κρούσμα της παραβιάσεως των όρων της από τον Πρωθυπουργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, εξ απορρήτων του -ο κ. Καλπαδάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού- επικοινώνησε με τον ειδικό μεσολαβητή του OHE Μάθιου Νιμιτς και του έθεσε διπλό θέμα παραβιάσεως και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία διατηρείται εν ισχύ μέχρι την κύρωση και εφαρμογή των Πρεσπών, αλλά και της ιδίας της Συνθήκης των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες, και από άλλες πηγές, κατέτειναν στο ότι το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, επεξεργάζεται ερμηνευτική δήλωση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τα δύο μέρη δηλαδή, να υπογράψουν ένα συμπληρωματικό ερμηνευτικό πρωτόκολλο, που θα έχει την σφραγίδα του ΟΗΕ, ώστε να διευκρινιστούν σημεία που ερμηνεύονται διαφορετικά από τις δύο πλευρές.

Ο Δ. Τζανακόπουλος, μισοδιέψευσε τα περί ερμηνευτικής δήλωσης για τις Πρέσπες, χωρίς να γίνει απολύτως πιστευτός. Αν όμως, πράγματι, δεν προέβη σε κάποια κίνηση η Αθήνα, για να σταματήσει τις απροκάλυπτες αλυτρωτικές ενέργειες των Σκοπιανών, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, κοντά στα άλλα, δημιουργίας "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα.

Η Αθήνα εστίασε την επιχειρηματολογία της στην παραβίαση του άρθρου 4 παράγραφος 3, περί μη αναμείξεως των Σκοπίων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, αλλά και στην παραβίαση προνοιών της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1994. Όπως έγραψα εχθές, η κυβέρνηση θα ικανοποιηθεί αν στην τροπολογία 36 που θα αντικαταστήσει το άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων, αντικατασταθεί ο όρος "μακεδονικός" λαός στις χώρες του εξωτερικού, με τον όρο πολίτες της "Βόρειας Μακεδονίας" σε άλλες χώρες, οι απόδημοί της.

Δηλαδή, τα Σκόπια θα επιδεικνύουν ενδιαφέρον μόνον για τους πολίτες του κράτους τους που διαμένουν στην Ελλάδα, και όχι για κάθε έναν αυτοπροσδιοριζόμενο ως Μακεδών. Ποια είναι η παγίδα; Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, οι μακεδονίζοντες της Φλώρινας και αλλαχού, να επιζητήσουν και να λάβουν σκοπιανό διαβατήριο, με δεύτερη υπηκοότητα, όπως άλλωστε έχουν και πολλοί Έλληνες;

Με την αναγνώριση από τα Σκόπια, ότι πρόκειται και για πολίτη του κράτους τους, ο μακεδονίζων της Φλώρινας, νομοτύπως θα αποκτήσει και την μακεδονική υπηκοότητα, όπως θα γράφει το διαβατήριό του. Και τότε, αυτοί οι ελάχιστοι θα τύχουν της φροντίδας ακόμη και του ΟΗΕ, απαιτώντας πλέον από τα διεθνή φόρα την δικαίωσή τους. Και υπάρχουν πολλά παράθυρα αναγνώρισης της σλαβικής γλώσσας, ως "μακεδονικής" στην Ελλάδα, αφού θα υπάρχουν και αναγνωρισμένοι διεθνώς -με τις υπογραφές Κοτζιάς-Τσίπρα- "Μακεδόνες".

Ο Μακεδών

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια