Όλα πλέον κινούνται βάσει προσχεδιασμένου πλάνου στην «διαμάχη» Ουκρανίας-Ρωσίας από την Δύση και έτσι σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε την αποστολή νατοϊκής αρμάδας στην Μ.Θάλασσα, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια στον ουκρανικό στρατό.
Βάζουν «μπουρλότο» στην περιοχή αυτή οι ΗΠΑ δημιουργώντας ένταση από το πουθενά με την Μόσχα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι αναμένει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην τρέχουσα κατάσταση στα ύδατα της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, με την αποστολή μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων της συμμαχίας , σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC, ο ίδιος τόνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα των χωρών οι οποίες θα μπορούσαν να αποστείλουν τέτοια πολεμικά πλοία, οι οποίες θα πρέπει να είναι οι χώρες του ΝΑΤΟ για «να μην επιτραπεί πλέον στη Ρωσία να ενεργεί επιθετικά στην περιοχή».
Απαντώντας στο ερώτημα αν αναμένει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ θα συζητήσει το ζήτημα της Ουκρανίας κατά τη σύνοδο κορυφής των G20 με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ποροσένκο δήλωσε: «ότι εκτιμά ότι αυτό θα είναι στο κορυφή της ατζέντας όσον αφορά την κατάσταση στην Αζοφική Θάλασσα, την Κριμαία και πολλά άλλα θέματα και για αυτό έστειλε μήνυμα στον Πούτιν : «Φύγετε από την Ουκρανία, κύριε Πούτιν».
Υπενθύμισε επίσης τις προηγούμενες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε λάβει μια σταθερή θέση για την υποστήριξή της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην Washington Post, ανέφερε ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αργεντινή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω του συμβάντος με τα ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα λάβει από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του μια «πλήρη έκθεση» για το περιστατικό και την σύλληψη Ουκρανών στρατιωτικών αλλά και την κατάσχεση των πλοίων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκθεση θα είναι «αποφασιστική» στο ερώτημα εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αργεντινή.
Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Πομπέο έχει υποσχεθεί «πλήρη βοήθεια», συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής, στην Ουκρανία μετά την αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο.
Ο Πόροσενκο δήλωσε στη Christiane Amanpour του CNN ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής κλήσης τους, ο Πομπέο υποσχέθηκε «πλήρη συντονισμό» για την προστασία της ουκρανικής κυριαρχίας μετά τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η Αμερικανίδα Πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το περιστατικό, χαρακτήρισε το γεγονός «ακόμη μια απερίσκεπτη ρωσική κλιμάκωση” και ζήτησε από το Κρεμλίνο να απελευθερώσει τους Ουκρανούς ναυτικούς που συνέλαβε η ρωσική ακτοφυλακή και τέθηκαν υπό κράτηση.
Με λίγα λόγια έχουμε σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο που θα εμπλέξει όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας, των οποίων την συνδρομή θα ζητήσει πολύ πιθανόν το ΝΑΤΟ, για την αποστολή πλοίων στην Μ.Θάλασσα .
Μοιάζει πιθανή η εμπλοκή χωρών του ΝΑΤΟ στην Μ.Θάλασσα συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας , η οποία θα πρέπει να μετρήσει τα «βήματα της» από εδώ και στο εξής.
Υπενθυμίζουμε ότι νατοϊκοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι «προκλήσεις της Ρωσίας στη Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή του ΝΑΤΟ».
Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως προεόρτια αποστολής καταρχήν νέων νατοϊκών μονάδων επιφανείας στην περιοχή, καθώς και πιθανή εμπλοκή στο ζήτημα της νατοϊκής ναυτικής ομάδας SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας.
Σε καμία απολύτως περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να έχει κανενός είδους στρατιωτική εμπλοκή και να συμμετάσχει στο τεράστιο πραγματικά παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην θαλάσσια αυτή περιοχή, την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο οι ΗΠΑ, με σκοπό να αποκλείσουν την μοναδική σημαντική δίοδο στον ρωσικό στόλο σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Σουέζ.
https://en.interfax.com.ua/news/general/548913.html
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια