Sponsor

ATHENS WEATHER

Ένα κολοσσιαίο έργο έγινε πραγματικότητα: Πλωτός σταθμός πυρηνικής ενέργειας θα ηλεκτροδοτεί 200.000 άτομα στη Ρωσία!

Ένα τεράστιο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπου, ειδικά σε ότι αφορά την δυνατότητα του "ενεργείν" χωρίς όρια και περιορισμούς καυσίμων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη βρέχεται από θάλασσα, σημειώνεται στη Ρωσία.

Η χώρα του Β.Πούτιν ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τον πρώτο πλωτό πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ένα κολοσσιαίας στρατηγικής σημασίας έργο το οποίο κατ'αρχήν αφορά τον εφοδιασμό της ρωσικής Αρκτικής με ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου που δεν υπάρχει επαρκής ηλεκτροδότηση.

Ο πλωτός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μια πόλη 200.000 ανθρώπων, ενώ το δεύτερο πλοίο που ναυπηγείται, θα μπορεί να προσφέρει ενέργεια σε μια πόλη με 700.000 ανθρώπους, δηλαδή σε μια πόλη στο μέγεθος της Πάτρας ή σε μια περιοχή όπως ολόκληρη η Κρήτη!

Το πλοίο «Akademik Lomonosov» που μεταφέρει τον πυρηνικό σταθμό ρυμουλκήθηκε χθες στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης με αρχικό προορισμό την ρωσική ναυτική βάση του Μουρμάνσκ.

Εκεί, οι δύο αντιδραστήρες του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής θα εφοδιαστούν με πυρηνικό καύσιμο.

Οπως δήλωσε ο Πάβελ Ιπάτοφ της εταιρείας παραγωγής ενέργειας Rosenergoatom: «Το πλοίο είναι μοναδικό στον κόσμο και οι δυνατότητές του, επίσης μοναδικές».

Το καλοκαίρι του 2019, το πλοίο πρόκειται να πλεύσει από το Μουρμάνσκ στην Αρκτική Θάλασσα, όπου θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα τα ρωσικά φυλάκια και θα διαθέτει εργοστάσιο αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού.

Η Ρωσία επιθυμεί να αξιοποιήσει τις πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου περιοχές γύρω από το Βόρειο Πόλο. Επιπλέον, το λιώσιμο των πάγων που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανοίγει πλέον νέες ναυτιλιακές διαδρομές βόρεια της Ρωσίας, στον Αρκτικό κύκλο.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια