Ο «κόκκινος δράκος» βρυχάται: Δοκίμασε νέο υπερ-υπερηχητικό όπλο-φονιά κατά των αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ

Ο «Κόκκινος Δράκος» βρυχάται και δείχνει τα... δόντια του απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ειρηνικού και ειδικότερα στην ασιατική θάλασσα, αλλά κυριότερα απέναντι στο αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS/SM-3 των αντιτορπιλικών κλάσης  Arleigh Burke που συνοδεύουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα,
φέροντας το αντιβαλλιστικό σύστημα AΕGIS/SM-3 αλλά και του συστήματος THAAD το οποίο έχει εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα.

Η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή μιας νέα υπερ-υπερηχητικής κεφαλής HGV (Hypersonic Glide Vehicle) η οποία φέρεται σε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο DF-17 και είναι ικανή, σύμφωνα με τους Κινέζους να υπερνικήσει όλα τα γνωστά αντιβαλλιστικά συστήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ο DF-17 είναι ένας πύραυλος μέσου βεληνεκούς με εμβέλεια μεταξύ 1800 και 2500 χλμ. Η δυνατότητά του να φέρει το όχημα HGV του δίνει τη δυνατότητα προσβολής των αμερικανικών αεροπλανοφόρων από ασφαλή απόσταση και με ταχύτητα μη ανασχέσιμη από οτιδήποτε φέρουν τα σκάφη συνοδείας συμπεριλαμβανομένου και του αντιβαλλιστικού συστήματος AEGIS.

Η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμή του υπερ-υπερηχητικού συστήματος HGV, το οποίο μπορεί να εξαπολύεται από τον πύραυλο DF-17 που δεν εντοπίζεται από τα εχθρικά ραντάρ, καθώς αξιοποιούνται τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Το Πεκίνο πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο έως σήμερα δύο δοκιμές των πυραύλων DF-17 με την κεφαλή HGV.

Όπως αναφέρεται ο χρόνος πτήσης του HGV κατά τη διάρκεια της δοκιμής της 1ης Νοεμβρίου ήταν στα 11 λεπτά.

Το όχημα αποσπάται από τον πύραυλο όταν αυτός βρίσκεται έξω από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια κατευθύνεται στο στόχο του με υπερ-υπερηχητική ταχύτητα για να κτυπήσει το στόχο του εκμεταλλευόμενο την κινητική του ενέργεια.

. Το θέμα διέρρευσε από πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, στην οποία έχει προκληθεί εντονότατη ανησυχία, καθώς είναι η Κίνα είναι η πρώτη που κατάφερε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

Σύμφωνα με εκτιμητές, ανάλογη μελέτη για την προηγμένη αυτή τεχνολογία διαθέτουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ρωσία.

Αυτή είναι η μοναδική εικόνα του κινεζικού HGV που μεταδόθηκε από την κινεζική τηλεόραση τον περασμένο Οκτώβριο.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια