Sponsor

ATHENS WEATHER

Πλαστική χειρουργική: Τι ζητούν οι άνδρες;

Οι καιροί έχουν αλλάξει και την τελευταία 5ετία όλο και περισσότεροι άνδρες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα αποδέχονται τη χρήση της πλαστικής χειρουργικής ως κάτι φυσιολογικό και αναγκαίο και για εκείνους, πέρα από τις γυναίκες.

Στις μέρες μας, λοιπόν, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνδρες να στρέφονται στον πλαστικό χειρουργό, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμφάνισή τους για διάφορους λόγους – όχι μόνο λόγω ματαιοδοξίας.

«Τα τελευταία χρόνια, πράγματι, βλέπουμε και αρκετούς άνδρες στο ιατρείο, πιο ώριμης ηλικίας, αλλά και νεότερους. Εξάλλου πολλές νέες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες με περιποιημένη εμφάνιση έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στον χώρο εργασίας τους και να ζήσουν μια πιο γεμάτη ζωή», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

«Έρχονται, λοιπόν, στο ιατρείο, επιθυμώντας μια πιο συμμετρική μύτη, ένα πιο φρέσκο πρόσωπο, μια μέση χωρίς «πιασίματα». Οι επεμβάσεις, που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ποιότητα του δέρματος, ο σωματότυπος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους».

Τι ζητάνε περισσότερο

Οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για έναν άνδρα είναι αυτές που έχουν ως στόχο την βελτίωση του σώματός του. Βέβαια στις μέρες μας δεν αποτελεί πλέον ταμπού ακόμη κι ένας άνδρας να κάνει μπότοξ, για να βελτιώσει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό του.

Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης, ιδανικό ανδρικό σώμα, σήμερα, θεωρείται το αθλητικό, γυμνασμένο σώμα, με φαρδείς ώμους και στήθος, επίπεδη κοιλιά και στενούς γοφούς. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά, στο στήθος (γυναικομαστία), στο πηγούνι και στον λαιμό. Έτσι αναζητούν την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, για να αφαιρέσουν από τις περιοχές αυτές το λίπος, το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και στην γυμναστική.

«Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις επεμβάσεις που επιλέγουν σταθερά οι οκτώ στους δέκα άνδρες που έρχονται στο ιατρείο. Όπως είναι λογικό, μια τέτοια επέμβαση μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν τα περιττά παχάκια, που συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά και στο πλάι της μέσης (σωσίβιο)», λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Και συνεχίζει: «Στις περισσότερες περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση μπορεί να διορθώσει πολύ αποτελεσματικά αυτές τις προβληματικές περιοχές. Οι άντρες διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός τους περισσότερο απ’ ό,τι οι γυναίκες και οι περιοχές του λίπους κάτω από το δέρμα τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές από ό,τι στις γυναίκες, με αποτέλεσμα η επέμβαση να είναι συνήθως περισσότερο αποτελεσματική στους άντρες. Για τις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί και με άλλη πλαστική επέμβαση, όπως κοιλιοπλαστική ή γυναικομαστία».

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου άνδρα
Στην απώλεια παραπανίσιου σωματικού βάρους ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι και η κρυολιπόλυση. Η νέα μέθοδος κρυολιπόλυσης (με το σύστημα Cool Sculpting by Zeltiq USA) είναι η μοναδική, αυθεντική, μη επεμβατική διαδικασία, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης για μόνιμα αποτελέσματα στην εξάλειψη του τοπικού λίπους, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους, χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς.

Εξάλλου ένα, ακόμη, αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί τους άνδρες στη χώρα μας, είναι τα πεταχτά αυτιά. Ο άνδρας της νέας χιλιετίας δεν προσπαθεί να «κρύψει» τα αυτιά του αφήνοντας μακρύτερα τα μαλλιά του ή φορώντας καπέλα. Απλά πάει στον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος, αφού εκτιμήσει την κατάσταση, του συστήνει την πιο αποτελεσματική τεχνική ωτοπλαστικής, για ένα αρμονικό πρόσωπο.

«Εφαρμόζουμε μια νέα τεχνική, που δεν έχει τομές και δεν αφήνει ουλές. Τοποθετούνται ειδικά ράμματα μη απορροφήσιμα σε τέτοια σημεία, ώστε να δώσουν το επιθυμητό σχήμα στον χόνδρο. Αν ο χόνδρος δεν είναι αρκετά εύπλαστος και μαλακός, μπορεί να χαραχθεί με μια ειδική, λεπτή βελόνα από πολύ μικρή οπή, χωρίς να φαίνονται ουλές. Όλα αυτά γίνονται με τοπική αναισθησία, ο πόνος είναι αμελητέος και λόγω της απλοποιημένης διαδικασίας περιορίζονται όλοι οι κίνδυνοι του χειρουργείου», εξηγεί τη δημοφιλή διαδικασία ο Δρ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Μετά την επέμβαση το κεφάλι του ασθενούς τυλίγεται με ελαστικό επίδεσμο για περίπου 5 μέρες, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Επειδή η επίδεση είναι ελαφριά, χρειάζεται προσοχή στον ύπνο, ώστε να μην μετακινηθεί ο επίδεσμος. Μια εβδομάδα μετά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς και σε πλήρη φυσική δραστηριότητα, ανανεωμένος και, κυρίως, χωρίς να κρύβεται πια.

Από το top 3 των «ανδρικών» προβλημάτων δεν θα μπορούσε να λείπει η αντιαισθητική τριχοφυΐα. Οι περιοχές για τις οποίες ενδιαφέρονται συνήθως είναι το στήθος, η πλάτη, ο αυχένας και η ωμοπλάτη.

Με τη μέθοδο αποτρίχωσης με laser Alexandrite χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται, τόσο από τον τύπο του δέρματος, όσο και από τον τύπο της τρίχας, καθώς και το χρώμα της. Θεωρείται πιο αποτελεσματικό στις σκούρες τρίχες, κατά προτίμηση σε λευκές επιδερμίδες, μιας και απορροφούν ευκολότερα την ενέργεια από το laser.

Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση της περιοχής, στην οποία γίνεται η θεραπεία, τον τύπο του δέρματος και της τρίχας, καθώς κι από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα που εμφανίζεται. Συνήθως χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις της θεραπείας επάνω στην ίδια επιφάνεια, για να διασφαλιστεί ότι οι τρίχες δεν θα ξαναεμφανιστούν. Γενικά η θεραπεία laser αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, που σπάνια εμφανίζει επιπλοκές. Βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι απαλλάσσει μια για πάντα τους άνδρες από άλλες επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες αποτρίχωσης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια