Αναμφίβολα έχουμε πιαστεί κορόιδα. Εχουμε την παρακμή της Ρώμης και τη διαφθορά της Βαβυλώνας, αλλά όχι την ισχύ τους!
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Η στήλη χθες αναφερόταν στους λόγους που εξηγούν γιατί η τρέχουσα επικαιρότητα, ειδησεογραφία και πολιτική ζωή θα ενέπιπτε στην αρμοδιότητα των αρχαίων παραδοξογράφων - εκείνων δηλαδή των αρχαίων συγγραφέων που ασχολούνταν με τις «πικάντικες» ειδήσεις
(τέρατα, ερμαφρόδιτοι, φαντάσματα, αλλόκοτα έθιμα, μαγείες, γίγαντες κ.λπ.) και δεν τους απασχολούσε ιδιαίτερα αν όσα έγραφαν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Σήμερα η παραδοξογραφία δεν αποτελεί μόνο το βασικό μενού της ειδησεογραφίας, αλλά έχει αναχθεί σε πολιτική προτεραιότητα. Στο Κοινοβούλιο νομοθετούνται τερατώδη παράδοξα και εκθειάζονται μάλιστα ως «βασικές ανάγκες μιας ελεύθερης και προοδευτικής κοινωνίας». Το δικαίωμα στον ερμαφροδιτισμό και τα… πηδηματάκια από το ένα φύλο στο άλλο καίνε και ζεματάνε τις συνειδήσεις των βουλευτών, ενώ, από την άλλη, η ξενοκρατία, η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία και ο αφανισμός λαού και έθνους λόγω της υπογεννητικότητας και του εποικισμού από μουσουλμανικούς πληθυσμούς δεν ταλαιπωρούν τις συνειδήσεις των νομοθετών.
Οπως έχει ήδη αναφερθεί εδώ, ο Φλέγων από τις Τράλλεις (2ος αιώνας μ.Χ.) έχει δώσει ρέστα στη διαπραγμάτευση τέτοιων θεμάτων. Διαβάζουμε στον 2ο τόμο των Απάντων των Παραδοξογράφων από τις εκδόσεις Κάκτος (σελ. 117): «Και κάποιος άλλος ερμαφρόδιτος υπήρξε τα ίδια χρόνια στην Επίδαυρο, παιδί άπορων γονιών, ο οποίος προηγουμένως αποκαλείτο Συμφέρουσα και, όταν έγινε άντρας, ονομαζόταν Συμφέρων και ζούσε τη ζωή των κηπουρών». Αυτή η ζωή των κηπουρών που ζούσε η Συμφέρουσα που έγινε Συμφέρων φέρνει, ομολογουμένως αθέλητα, τον συνειρμό των κηπουρών του ΓΑΠ.
Λίγο πιο κάτω γράφει ο Φλέγων: «Υπήρξε και στη Μηουανία, μια πόλη της Ιταλίας, στην έπαυλη της Αγριππίνας της Αυγούστας ένας ερμαφρόδιτος, όταν στην Αθήνα ήταν άρχοντας ο Διονυσόδωρος και στη Ρώμη ύπατοι ο Δέκιμος Ιούνιος Σιλανός Τορκουάτος και ο Κόιντος Ατέριος Αντωνίνος. Γιατί κάποια κοπέλα ονόματι Φιλώτιδα, από τη Σμύρνη στην καταγωγή, ενώ ήταν σε ηλικία γάμου και είχε αρραβωνιαστεί από τους γονείς της με έναν άνδρα, έγινε άνδρας, καθώς εμφανίστηκαν σε αυτήν αρσενικά γεννητικά όργανα».
Κρίμα που δεν ζει σήμερα ο Φλέγων. Θα είχε τόσα να γράψει…
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια