Ολοκληρωτική στροφή της Volvo στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Όλα τα μοντέλα της Volvo που θα λανσαριστούν μετά το 2019 θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη- καθιστώντας την την πρώτη μεγάλη «παραδοσιακή» αυτοκινητοβιομηχανία που θέτει ημερομηνία για την «εγκατάλειψη» των συμβατικών αυτοκινήτων.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία, που εδρεύει στη Σουηδία, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την παραγωγή οχημάτων που κινούνται «καθαρά» με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, από τύπους που έχουν λανσαριστεί μέχρι τότε.
Όπως σημειώνει το Reuters, αν και τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα αποτελούν ακόμα μικρό ποσοστό των πωλήσεων αυτοκινήτων, κερδίζουν έδαφος στο «premium» κομμάτι της αγοράς, όπου η Volvo δραστηριοποιείται και όπου έχει ισχυρή θέση η Tesla Motors. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και οι τιμές πέφτουν, πολλοί είναι αυτοί στη βιομηχανία που αναμένουν αλματώδη αύξηση του ποσοστού αυτού.
«Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος του αμιγώς κινούμενου με μηχανή εσωτερικής καύσης αυτοκινήτου» είπε ο Χάκαν Σάμουελσον, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars.
Η εταιρεία, που ανήκει στο Zhejiang Geely Holding Group, ανακοίνωσε επίσης ότι πέντε νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν από το 2019 ως το 2021- τρία εκ των οποίων Volvo και δύο Polestar- θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Τα οχήματα αυτά θα παράγονται σε εργοστάσια της εταιρείας σε όλο τον κόσμο (έχει εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και την Κίνα, και κατασκευάζει και στις ΗΠΑ) ενώ τα κόστη ανάπτυξης θα καλύπτονται από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, είπε στο Reuters ο Σάμουελσον.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια