Υλικά
- 6 αυγά
- 140 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
- λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για πασπάλισμα
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 200 ml λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.
Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 20΄
0 Σχόλια