Sponsor

ATHENS WEATHER

Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

Υλικά


  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
  • 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας κατίκι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
  • Μερίδες 2
  • Προετοιμασία 7΄ 
  • Μαγείρεμα 13΄

Συμβουλή 


Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια