Αφανίζουν τους τζιχαντιστές! Πάνω από 100 μαχητές του ISIS εξολόθρευσε ο Συριακός στρατός | Βίντεο

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη συριακή κυβέρνηση σκότωσαν πάνω από 100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσα σε μια εβδομάδα μαχών για την κατάληψη του –στρατηγικής σημασίας– αυτοκινητόδρομου του Χαλεπίου, δήλωσε σήμερα μια στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν την πόλη Κανασέρ, που βρίσκεται νότια του Χαλεπίου, πλήττοντας μια ζωτικής σημασίας γραμμή τροφοδοσίας για την βόρεια πόλη, με ελεύθερους σκοπευτές να ανοίγουν πυρ σε αυτοκινητοπομπές. Ο συριακός στρατός διασφάλισε τον δρόμο νωρίτερα σήμερα και αποκατέστησε την κυκλοφορία των οχημάτων με τη βοήθεια των τοπικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

«Εξολοθρεύσαμε συνολικά πάνω από 100 τζιχαντιστές και καταστρέψαμε 10 φορτηγά που ήταν γεμάτα με οπλοπολυβόλα», ανέφερε η στρατιωτική πηγή.
Παράλληλα σήμερα, μια τουρκική στρατιωτική πηγή ανέφερε πως το πυροβολικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξε περίπου 10 στόχους του ΙΚ στο συριακό έδαφος την Κυριακή. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι στόχοι βρίσκονταν βόρεια του Χαλεπίου.
YESTERDAY : Latakia countryside - army targeting the terrorists
Δημοσιεύτηκε από SYria Real Infos And News - SYRIAN στις Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εξαπέλυσαν επίθεση την Κυριακή στην –υπό κουρδικό έλεγχο– πόλη Ταλ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) απάντησαν με 10 αεροπορικές επιθέσεις για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 45 τζιχαντιστές του ΙΚ και 20 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια