Απογειώνεται κάθετα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 170 χλμ./ώρα και μεταφέρει φορτίο βάρους 10 κιλών
Η μόδα των drones όπως φαίνεται είναι εδώ για να μείνει. Με το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών να επικεντρώνεται στις νέες δυνατότητες αερομεταφοράς μικρών φορτίων, λήψης φωτογραφικού ή κινηματογραφικού υλικού και άλλων δεδομένων από αέρος,
πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα προκειμένου να χαρίσουν στο όραμά τους… φτερά.
Ανάμεσά τους, όπως φαίνεται, και η Sony μέσω της εταιρείας της Aerosense, την οποία δημιούργησε σε συνεργασία με την start-up ρομποτικής και αυτοματισμών ZMP Inc., με έδρα το Τόκιο.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολοσσό τεχνολογίας, στόχος της δεν είναι η πώληση αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων, αλλά η παροχή υπηρεσιών υπό μορφή της λήψης φωτογραφικού υλικού και της επεξεργασίας και της διάθεσης των δεδομένων μέσω του cloud, με σκοπό την πραγματοποίηση μετρήσεων, παρατηρήσεων και επιθεωρήσεων από τους αιθέρες.
Ο άσπρος «σίφουνας»
To πρότυπο drone της Sony, όπως φαίνεται και στο βίντεο από την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας, παρά την όψη μικρού αεροσκάφους απογειώνεται κάθετα. Είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία βάρους έως και 10 κιλών και να πετάει σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αγγίζουν τα 170 χλμ./ώρα για περισσότερο από δύο ώρες.
Τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον εταιρειών τεχνολογίας και Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων της Amazon και της Google, οι οποίες οραματίζονται την απελευθέρωση ενός αυτόνομου «σμήνους» στους ουρανούς, για την εκτέλεση της απευθείας παράδοσης των προϊόντων τους στα χέρια των πελατών τους.
Πτήσεις στον αυτόματο πιλότο
Σύμφωνα με την ZMP, η Aerosense πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες εναέριων επιθεωρήσεων παλιών εγκαταστάσεων και μελέτης δύσβατων περιοχών. Τα drones θα ελέγχονται μέσω συστημάτων αυτόματου πιλότου επάνω στα οποία ειδικεύεται η ZMP, βάσει των στοιχείων που θα εισαγάγει ο χρήστης γύρω από τις περιοχές του ενδιαφέροντός του.
«Οι αυτοματοποιημένες πτήσεις των drones θα μπορούσαν να είναι ασφαλέστερες, καθώς πολλά από τα σημερινά ατυχήματα που αφορούν αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος» αναφέρει ο διευθύνοντας σύμβουλος της Aerosense, Χισάσι Τανιγκούτσι.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια