Sponsor

ATHENS WEATHER

Ανακάλυψε μυστική είσοδο αρχαίας πόλης κάτω από σπίτι του στην Καππαδοκία


Ένας κάτοικος Καππαδοκίας έσκαψε στον κήπο του σπιτιού του βρέθηκε μπροστά από τη λίθινη είσοδο μιας γιγαντιαίας αρχαίας πόλης ηλικίας 5.000 ετών

Όταν ζεις στην Ευρώπη και ειδικότερα σε περιοχές που είναι γνωστές για τον αρχαίο τους πολιτισμό, όπως η Αθήνα, είναι σίγουρο πως αν αποφασίσεις να σκάψεις θα ανακαλύψεις κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές, εκείνες του ένδοξου παρελθόντος.

Αυτό συνέβη στην Καππαδοκία, όπου ένας άνδρας που έσκαψε στον κήπο του βρέθηκε μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη, αυτή μιας αρχαίας πόλης.

Ο άνδρας που ανακάλυψε την είσοδο ενός υπογείου λαβυρίνθου, κάλεσε την αρχαιολογική υπηρεσία, που συνέχισε τις ανασκαφές και κατάφερε να μπει στο τούνελ, για να ανακαλύψει έναν αχανή λαβύρινθο. Η πόλη υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας περίπου 5.000 ετών και μοιάζει με αυτή της Ανακού, που ανακαλύφθηκε το 1963 και είναι χτισμένη και αυτή υπόγεια, σε μορφή περίπλοκου λαβυρίνθου.
Οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν πως η πόλη είναι ακόμη μεγαλύτερη και εικάζεται πως κατά την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι κάτοικοί της μπορούσαν να προστατευθούν από τις επιδρομές και τους εξωτερικούς εχθρούς, όπως πολέμους και εκστρατείες τοποθετώντας απλά ογκόλιθους στις εισόδους.


"Αυτή η ανακάλυψη θα αποτελέσει το νέο διαμάντι της περιοχής" δήλωσε ο δήμαρχος της Καππαδοκίας στο National Geographic. Όπως όλα δείχνουν, η περιοχή θα αποτελέσει τον απόλυτο τουριστικό προορισμό τα ερχόμενα χρόνια, όταν πια οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.
Τέλος, οι αρχαιολόγοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα ευρήματα και εκτιμούν πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη αποτελεί τη σημαντικότερη των τελευταίων ετών όχι μόνο λόγω της σημασίας του ευρήματος, αλλά και λόγω του μεγέθους του, καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μια εκ των μεγαλύτερων αρχαίων πόλεων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Πηγή: Metro

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια