Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοκορέτσι ρουμελιώτικο


Υλικά για 1 σούβλα


  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι και τα γλυκάδια
  • 3-4 έντερα μεγάλα πλυμένα και καλά καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση


Πλένετε τη συκωταριά και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι. Ρίχνετε αρκετή ρίγανη, σκόρδο και μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά. Περνάτε τα κομμάτια σε μικρή σούβλα εναλλάξ, δηλαδή ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, λίγα γλυκάδια, σπλήνα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αλατίζετε το κοκορέτσι.

Κατόπιν παίρνετε ένα έντερο, το οποίο έχετε πλύνει και καθαρίσει καλά και το καρφώνετε στην άκρη της σούβλας. Αφού το στερεώσετε, αρχίζετε να το τυλίγετε γύρω γύρω από τα εντόσθια προς το άλλο άκρο της σούβλας. Χρησιμοποιείτε τόσα έντερα όσο να σκεπαστούν καλά και να δεθούν τα κομμάτια.

Ψήνετε στα κάρβουνα δίπλα στο αρνί 2 ½ ώρες, γυρίζοντας τη σούβλα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε το κοκορέτσι κομμένο σε λεπτές ροδέλες.

Συμβουλή


Δεν αλατίζετε τη συκωταριά πριν την περάσετε στη σούβλα γιατί τα εντόσθια γλιστράνε πολύ.

Συμβουλές ψησίματος 


Το κοκορέτσι σε αντίθεση με το αρνί σούβλας το βάζουμε να ψηθεί σε απόσταση από τη φωτιά.Φροντίζουμε η σούβλα να μην περιστρέφεται γρήγορα.Το ψήνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχει βγάλει όλα τα υγρά του.

Αν δεν θέλετε να το ψήσετε στα κάρβουνα, τραβάτε προσεκτικά την σούβλα για να βγει και βάζετε το κοκορέτσι να ψηθεί στο φούρνο. Αλείφετε συχνά με λάδι.

icookgreek.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια