Sponsor

ATHENS WEATHER

Μεξικάνικα φασόλια με λουκάνικο


Υλικά


  • 100 γρ. τσορίθο (πικάντικο ισπανικό λουκάνικο - σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli) ή χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο (διαλέγουμε όποια μας αρέσει)
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια, έτοιμα βρασμένα από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη (ή όσο θέλουμε)
  • 1/2 - 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι
  • 100 ml νερό

Για το σερβίρισμα
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι

Εκτέλεση


Κόβουμε το τσορίθο ή το χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τα κόκκινα φασόλια, το τσίλι ή την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σκορπίζουμε λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι.

  • Μερίδες 2 - 3
  • Προετοιμασία 10΄ 
  • Μαγείρεμα 10΄

Γαστρονόμος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια