Sponsor

ATHENS WEATHER

Φιλέτα ψαριού τηγανητά με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης


Υλικά για 4 άτομα


  • 4 φιλέτα άσπρου ψαριού (γλώσσα, καλκάνι, πέρκα) γύρω στα 200 γρ. το καθένα
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένο σε φετάκια
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 150 ml αφρώδες λευκό κρασί
  • μερικές κλωστές κρόκος Κοζάνης
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 6-8 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών ή νερό χλιαρό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεματίζετε το σπανάκι για 2΄σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε καλά. Το χοντροκόβετε και το αφήνετε στην άκρη. Πλένετε τα φιλέτα ψαριού, τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε τα φιλέτα αλευρωμένα. Τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές και τα διατηρείτε ζεστά. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε στο τηγάνι τον κρόκο διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών ή νερό και βράζετε 5’. Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Συμπληρώνετε με 2-3 κουταλιές ζωμό ή νερό και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε 1’-2΄.

Ξαναβάζετε τα φιλέτα στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα ντοματίνια, ζεσταίνετε όλα τα υλικά μαζί για 2΄-3΄. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τη γαρνιτούρα των λαχανικών.

icookgreek.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια