Όπως εκ του αποτελέσματος και με απτές πλέον αποδείξεις καταδείχθηκε, το σάπιο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν ήθελε στην πραγματικότητα να άρει τις ασυλίες του και την ατιμωρησία του, που εξασφαλίζονται με το ισχύον Σύνταγμα και οδηγούν σε ασυδοσία.
Από τον Ιούνιο του 2013, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου αφενός να εκδημοκρατίσουν το πολιτικό σύστημα, αφετέρου να άρουν τις ασυλίες και την ατιμωρησία των μελών του πολιτικού προσωπικού. Και όμως, κανένα από τα δύο κόμματα δεν το έπραξε. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έκανε κοινώς την «πάπια» σχετικά με το θέμα, παρά τις φωνές λαϊκών κινημάτων, η δε ΝΔ ξεκίνησε δήθεν την διαδικασία αναθεώρησης την τελευταία στιγμή, ακριβώς για να τη θάψει.
Με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος, τον Ιούνιο του 2013 πέρασε η πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, οπότε οποιοδήποτε κόμμα με την υπογραφή μόνο 50 βουλευτών θα μπορούσε να ξεκινήσει υποχρεωτικά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Αν γινόταν αυτό, τώρα η Βουλή που θα εκλεγεί στις 25 Ιανουαρίου, θα μπορούσε αμέσως να αναθεωρήσει το Σύνταγμα. Όμως ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξαν, οπότε θα εξακολουθήσει να ισχύει αυτό το ίδιο Σύνταγμα που επέτρεψε να μπει ο λαός στη σκλαβιά των δανειστών και ταυτόχρονα προστατεύει με πλήρη ατιμωρησία τους υπεύθυνους.
Επίσης και πάλι σύμφωνα με το άρθρο 110, αφού διακόπηκε η διαδικασία αναθεώρησης που βιαστικά και επίτηδες άρχισε η ΝΔ, τώρα δεν μπορεί να ξεκινήσει άλλη πριν παρέλθουν άλλα 5 χρόνια. Δηλαδή, ο ελληνικός λαός οδηγείται πλέον δεμένος χειροπόδαρα μέχρι το 2020 με το ίδιο Σύνταγμα και κανείς δεν γνωρίζει τότε, αν και πάλι το πολιτικό προσωπικό δεν θα κάνει εκ νέου τα κόλπα του σχετικά με το Σύνταγμα, για να συνεχίσει να νέμεται απρόσκοπτα την κοινωνία όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Αν δεν αλλάξει άμεσα το Σύνταγμα, ο ελληνισμός χάνει το τραίνο του 21ου αιώνα.
ΥΓ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά αντισυστημικός και πιστεύει στη δημοκρατία και στο λαό, έχει τώρα πλέον την ευκαιρία, όταν αναλάβει την εξουσία, να προκηρύξει ένα Συνταγματικό Δημοψήφισμα, όπως το έκανε ο Ντε Γκωλ στη Γαλλία το 1958, ή πρόσφατα ο πρόεδρος της Ισλανδίας Γκρίμσον, προκειμένου να ξεπλέξει την όλη υπόθεση και ο ίδιος ο λαός να αναλάβει να συντάξει το νέο του Σύνταγμα. Αυτή τουλάχιστον θα είναι από εδώ και πέρα η δική μας πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
προεδρική δημοκρατία
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια