Υλικά για 6 μερίδες
- 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλο κρούστας
- 500 γρ. αρνάκι ψαχνό
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κομματιασμένο
- 100 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το αρνάκι σε μικρούς κύβους και τους αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας 4’-5’ ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 4’-5’ ακόμη, ανακατεύοντας πάντα. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε 30’ περίπου, μέχρις ότου το κρέας μαλακώσει.
Το αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνετε τον άνηθο, τα αυγά και το κατσικίσιο τυρί. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 λωρίδες, πλάτους 10 εκ. και τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη, αφού τις βουτυρώσετε καλά.
Βάζετε στην άκρη τους 2 κουταλιές από το μείγμα με το αρνί και διπλώνετε δίνοντας σχήμα ρολού. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 9 φύλλα και τοποθετείτε τα εξοχικά σε ταψί. Ψήνετε 20’-30' στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
Το αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνετε τον άνηθο, τα αυγά και το κατσικίσιο τυρί. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 λωρίδες, πλάτους 10 εκ. και τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη, αφού τις βουτυρώσετε καλά.
Βάζετε στην άκρη τους 2 κουταλιές από το μείγμα με το αρνί και διπλώνετε δίνοντας σχήμα ρολού. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 9 φύλλα και τοποθετείτε τα εξοχικά σε ταψί. Ψήνετε 20’-30' στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
icookgreek.com
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια