Sponsor

ATHENS WEATHER

Πανεύκολο cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά για 8-10 άτομα

Για την βάση
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
Για την κρέμα
  • 600 γρ. κρέμα τυρι
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την επικάλυψη
  • Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

Για την βάση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!

star.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια