Επιπτώσεις από την εκλογική εμφάνιση του DEB στην Θράκη


Δρ Αθανασίου Ε.Δρούγου
Διεθνολόγου-Στρατιωτικού Αναλυτή
Ειδικού τα θέματα Διεθνούς Ασφαλείας.


Το Κόμμα Ισότητας-Φιλίας και Ειρήνης που συμμετείχε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και στις Ευρωεκλογές έλαβε λίαν υπολογίσιμα ποσοστά στους δύο ακριτικούς νομούς της Θράκης (Ξάνθης και Ροδόπης), κάτι που θα πρέπει επιτέλους να αποτελέσει αφορμή ευρύτερου πολιτικού, κοινωνικού ,
οικονομικού και δημογραφικού ενδιαφέροντος από την Αθήνα καθώς και από ιδιωτικούς φορείς που έχουνε ευαισθησίες σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα. Την περιοχή ανατολικά του Νέστου δεν θα πρέπει να την θυμόμαστε μόνο εκλογικά, γιατί τα δύο κόμματα που επί δεκαετίες κυβερνούν την χώρα δεν έδειξαν ποτέ αληθινό ενδιαφέρον για μια μακρόπνοη, στρατηγικής εμβέλειας ισομερή και πραγματική ανάπτυξη της Θράκης. Κινήθηκαν και σε γενικόλογα πλαίσια, μικροπολιτικά και χωρίς ρεαλιστική προσέγγιση για τα αληθινά προβλήματα της Μουσουλμανικής μειονότητας. Αυτή την απαράδεκτη τακτική περίτεχνα εκμεταλλεύεται ως και με θρασύτητα το Τουρκικό προξενείο στην Ροδόπη , οι ψευτομουφτήδες, ύπουλες μη-κυβερνητικές οργανώσεις(ενδο-μειονοτικές ως και εξωτερικού) ως και επικίνδυνα ακραίοι κύκλοι.

Τα ποσοστά του DEB ήσαν στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση λίαν. υπολογίσιμα. Και να φανταστεί κάνεις ότι δεν έκαναν μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων /συγγενών τους που εργάζονται μεταξύ Ουψάλων και Κων/πολης. Η Άγκυρα και το Προξενείο ήθελαν να δούνε την δυναμική της παρουσίας των μειονοτικών στους δύο νομούς μερικά χρόνια μετά το θάνατο του γιατρού Αχμέτ Σαδίκ , και να καταγράψουν αριθμούς , τάσεις και ποιότητα στελεχών που προσεχώς θα ενεργοποιήσουν.. Άρα οι επιπτώσεις είναι εθνικές αφού προσπαθούν δόλια να προκαλέσουν μελλοντικό πρόβλημα , καθώς και να οξύνουν τις καταστάσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Προσπαθούν παράλληλα να εκμεταλλευτούν την βαθύτατη οικονομική κρίση, τις όποιες πληθυσμιακές διαχωριστικές τάσεις, τις ισχύουσες σε πλανητικό επίπεδο τάσεις περί ενισχυμένης ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και την δημογραφική απογύμνωση της περιοχής από πλευράς του χριστιανικού στοιχείου. Αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε θα βρεθούμε ενώπιον χειρότερων εκπλήξεων. Γιατί η θωράκιση της Θράκης δεν είναι αποκλειστικά στρατιωτική μέσω του Δ Σώματος Στρατού ανατολικά του Νέστου. Η θωράκιση της Θράκης είναι οικονομική-κοινωνική-περιβαλλοντική και πληθυσμιακή. Και το DEB εκεί ποντάρει. Για την ορεινή Ροδόπη και Ξάνθη δεν έχουμε δείξει ενδιαφέρον και δεν έγιναν επενδύσεις στις περιοχές. Σε 10-15 χρόνια η περιοχή πιθανότατα να βρίσκεται σε άλλη φάση. Οι ενέργειες των Τουρκογενών είναι 4ης γενιάς πόλεμος με SOFT POWER σε βάρος μας. Μέσω ύπουλων ψυχολογικών, αριθμητικών και πληροφορικών ενεργειών. Ας μην εφησυχάζουμε καθόλου.

Τέλος πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν στον αγροτικό τομέα, στον ιατρικό τουρισμό , στον οικοτουρισμό , στις ιχθυοκαλλιέργειες, στην αναζωογόνηση των μικρών βιομηχανιών, στην αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών και άλλων σχολών με προγράμματα συνδεδεμένα με το εξωτερικό, στην διεύρυνση των ενεργειακών και μεταφορικών δικτύων από και προς την Θράκη, στην βελτίωση των συνθηκών βιωσιμότητας σε όλα τα Πομακοχώρια(μικρά και μεγάλα), καθώς και στην υιοθέτηση από πλευράς μας ανταποδοτικών επιλογών SOFT POWER για αποτροπή των ύπουλων σχεδίων του Προξενείου Κομοτηνής και των ασύμμετρων ενεργειών του. Φυσικά για όλα χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο με καθαρό μυαλό γιατί αν δεν υπάρξει τα χειρότερα είναι μπροστά μας.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ/31-5-2014
analystsforchange.org


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια