Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 κολοκυθάκια , κομμένα σε λωρίδες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια χαλούμι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
- 90 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
- 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 15 γραμμάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
- φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το (τηγάνι) γκριλ. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Μαγειρέψτε τις φέτες στο γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα σε μια σαλατιέρα μαζί με τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια. Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , το βασιλικό, το σκόρδο και το ξύδι μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Περιχύνετε το μείγμα ντρέσκινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
sidagi.gr
0 Σχόλια