Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κολοκύθια
- 2 πατάτες
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6.Καθαρίζουμε ίνες σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί μικρό ταψάκι . Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο.
Μετά το ξεσκεπάζουμε. προς το τέλος του ψησίματος ρίχνουμε την φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει.
Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
boro.gr
0 Σχόλια