Φάρσα η κλωνοποίηση δεινόσαυρου από Βρετανούς επιστήμονες


Μην είναι αυτός ο Σκοτ ο απατόσαυρος; Όχι, είναι νεογέννητο καγκουρό  

Οι εκπληκτικές αναφορές για την κλωνοποίηση δεινόσαυρου σε βρετανικό πανεπιστήμιο κάνει θραύση στο Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται όμως για φάρσα.
«Επιστήμονες του Πανεπιστημίου John Moore στο Λίβερπουλ κλωνοποίησαν με επιτυχία έναν δεινόσαυρο, ανέφερε χθες εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.
Ο δεινόσαυρος, ένα μωρό απατόσαυρου με την ονομασία Σκοτ, επωάζεται τώρα στη σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου» λέει το άρθρο που αναρτήθηκε στο news-hound.org, ένα δικτυακό τόπο που έχει στο ενεργητικό του κι άλλες φάρσες.

Ο κλωνοποιημένος δεινόσαυρος, εξηγεί το άρθρο, προήλθε από γενετικό υλικό που απομονώθηκε από απολιθώματα και εισήχθη στη μήτρα μιας στρουθοκαμήλου (τα πουλιά είναι απόγονοι των δεινόσαυρων).

Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία του Σκοτ, η οποία δείχνει στην πραγματικότητα ένα νεογέννητο καγκουρό.

Οι συντάκτες της ευφάνταστης ανάρτησης έχουν απόλυτο δίκιο όταν λένε ότι η κλωνοποίηση ενός δεινόσαυρου θα ήταν «ορόσημο για τη γενετική μηχανική».

Είναι όμως ένα επίτευγμα το οποίο θα ήταν πρακτικά αδύνατο να πετύχουν οι επιστήμονες. Στην ταινία Τζουράσικ Παρκ, αίμα δεινόσαυρων απομονώνεται από κουνούπια εγκλωβισμένα σε κεχριμπάρι.

Δυστυχώς, οι ελπίδες για εφαρμογή αυτής της μεθόδου διαψεύστηκαν οριστικά τον περασμένο Σεπτέμβριο από μελέτη που έβαζε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Τζουράσικ Παρκ.

Το DNA είναι σχετικά ευπαθές μόριο, και οι ερευνητές απέτυχαν να απομονώσουν DNA από έντομα παγιδευμένα σε ρετσίνι ακόμα κι αν είχαν ηλικία μόλις 60 ετών.

Η αρχαιότερη γενετική αλληλουχία που έχει επιβεβαιωμένα προσδιοριστεί ως σήμερα προήλθε από μια αρκούδα και χρονολογείται στα 400.000 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια