Sponsor

ATHENS WEATHER

Το hoax με τον πύθωνα και οι μεγάλες Ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες!

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία στα Social Media που παρουσιάζει έναν πύθωνα που υποτίθεται ότι έχει φάει έναν άνθρωπο.
Στην Ελλάδα συναντήσαμε την είδηση σε «μεγάλες» ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μείναμε έκπληκτοι με το γεγονός.
Πως γίνεται ιστοσελίδες τέτοιου κύρους να μην διασταυρώνουν την είδηση, ή αν δεν υπάρχουν πηγές να μην χρησιμοποιούν το Google.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Σύμφωνα με HoaxSlayer, η εικόνα προέρχεται από τη Νότια Αφρική και όχι από την Ινδία.
Αυτό βέβαια που ισχυρίζεται η είδηση δεν είναι αλήθεια. Η ίδια εικόνα κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Η Linda Laina Nyatoro δημοσίευσε τη φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook τον Ιούνιο του 2013, αλλά δεν έγραψε κάτι που να αναφέρει κάποια επίθεση από το φίδι σε μεθυσμένο άνθρωπο που κοιμόταν όπως ισχυρίζεται η είδηση.
Οι παλαιότερες εκδόσεις αυτού του hoax ισχυρίζονται ότι το φίδι στην εικόνα κατάπιε ένα μεθυσμένο που κοιμόταν δρόμο, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Καμία από αυτές τις παραλλαγές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια αξιόπιστη πηγή. Ενώ πύθωνες έχουν σκοτώσει ανθρώπους, οι διαπιστωμένες και τεκμηριωμένες περιπτώσεις που τέτοια φίδια όντως έχουν καταπιεί ανθρώπους είναι πολύ σπάνιες.
Και αυτό όπως και όλα τα άλλα hoax ποντάρουν στον πανικό, ή στον ενθουσιασμό και γενικότερα στο συναίσθημα που προκαλούν για να διαδοθούν.
ο παράξενο σε αυτή την ιστορία είναι όπως προαναφέραμε ότι και «μεγάλες» ιστοσελίδες διαδίδουν το hoax.
Μία υπόθεση είναι να μην το διασταύρωσαν και η άλλη να γνώριζαν πολύ καλά τι δημοσίευαν αλλά τέτοια περίεργα φέρνουν περισσότερα κλικς….

iguru.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια