Sponsor

ATHENS WEATHER

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

  • αρνάκι: 1½ κιλό (2 μπουτάκια με κόκαλο)
  • κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. κομμένη σε κύβους
  • πατάτες: 1 κιλό, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες)
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 4 σκελίδες
  • μουστάρδα Colman's: 1 κουταλιά της σούπας
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • λεμόνια: 2
  • ρίγανη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κύβος λαχανικών: 1
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβετε πρώτα στη μέση, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβετε τις μισές. Αλατοπιπερώνετε τις υπόλοιπες και τις μπήγετε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνετε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.

Βάζετε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετείτε τις πατάτες. Σκορπίζετε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Περιχύνετε το φαγητό με αυτό το μείγμα.

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 180 - 200 °C, επί 1 ώρα και 10’. Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε τους κύβους του τυριού. Συνεχίζετε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Mix & Match

Κλασική ελληνική γεύση, που κάθε Έλληνας μπορεί να αναζητήσει στην άκρη της γευστικής του μνήμης. Προσωπικά θα αναζητούσα μια καλοφτιαγμένη, φρέσκια ρετσίνα, αλλά θεωρώ πως εξίσου καλός συνοδός για το αρνάκι αυτό είναι η Μαντινεία, η Ρομπόλα και το Σαββατιανό.

Πηγή: icookgreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια