Sponsor

ATHENS WEATHER

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υλικά

Για 10 άτομα

34 κολοκυθοανθούς
1 ποτήρι ρύζι
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ντομάτα μεγάλη
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
1 κιλό αποφλοιωμένα μύδια (ζεματισμένα)
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι




Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τους κολοκυθοανθούς από τον κήπο μας, πρωί πρωί για να είναι φρέσκοι, ( ή από τα κολοκυθάκια που μόλις αγοράσαμε). Ακόμη, πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε στο νερό περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Έπειτα, ρίχνουμε τα μύδια και περιμένουμε, ώσπου να ασπρίσουν. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη, λίγο νερό, άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, καθώς και αλατοπίπερο. Αφήνουμε την γέμιση να βράσει για 15 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, μόλις κρυώσει η γέμιση, βάζουμε 1-2 κουταλάκια σε κάθε κολοκυθολούλουδο. Τοποθετούμε τα λουλούδια στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ωρίτσα.

Καλή όρεξη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια