Η Novartis σαν μέσο προπαγάνδας αντί για υπόθεση της Δικαιοσύνης

Προχτές ο Μίκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους χειροκροτητές της ότι ως μειοψηφία συμπεριφέρεται με τρόπο αντίθετο στη Δημοκρατία. Χτες η κυβέρνηση ανταπάντησε με όση χυδαιότητα είχε για τον Μίκη. Ταυτόχρονα όμως, χτες, φρόντισε να τον επιβεβαιώσει με την υπόθεση Novartis!

Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε χτες η κυβέρνηση στο χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πανομοιότυποι με αυτές που ακολουθούν τα τριτοκοσμικά αυταρχικά καθεστώτα και που χρησιμοποιούσαν τα καθεστώτα του υπαρκτού. Συγκεκριμένα:

Πριν ακόμα δοθεί στον Άρειο Πάγο μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση ενδεχόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υπόθεση υπερτιμολογήσεων και προμήθειας φαρμάκων στο κράτος από τη Novartis, από την κυβερνητική πλευρά αφέθηκε να διαρρεύσουν τα ονόματα 10 πολιτικών, που κατονομάζονται από μάρτυρες ως πιθανώς εμπλεκόμενοι!

Η παραπάνω παράγραφος με μαύρα γράμματα γράφει επακριβώς τα γεγονότα που αποκρύπτονται. Τα οποία η κυβερνητική και παρακρατική προπαγάνδα έχει φροντίσει να διαστρέψει τεχνηέντως. Με ποιο τρόπο;

Δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 8 υπουργών και δύο πρωθυπουργών, συνοδεύοντάς τα με την υπόθεση, χωρίς να αναφέρεται πουθενά με ποιό τρόπο αναφέρονται στη δικογραφία. Αν είναι ενδεχομένως εμπλεκόμενοι, αν έχει αποδειχτεί ότι εμπλέκονται και με ποιο τρόπο εμπλέκονται. Υπόγεια και βρώμικα αναφέρονται απλώς τα ονόματα. Για να συμπεραίνει ο πολίτης ότι αυτοί οι 10 είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο. Και ότι τα’ χουν πάρει.

Το κυβερνητικό παρακράτος ξέρει σε ποιους πολίτες απευθύνεται. Στους Έλληνες, που έχουν δει λαμογιές και λαμογιές από τις κυβερνήσεις του από πάντα. Γιατί να μην πιστέψουν μία παραπάνω. Πριν καν γίνει έρευνα! Ο νόμος του Λίντς στην υπηρεσία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση που θα ήταν κάθε λέξη του Συντάγματος, και που το έχει κουρελιάσει μέσα στη Βουλή κατ επανάληψη, αλλά την πειράζει που τη λέει ο Μίκης φασιστική, μετά τη διαρροή δε βγάζει άχνα για το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου. Πολύ περισσότερο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε καν με κατηγορούμενους!

Το παρακράτος που κάνει τη διαρροή δε λέει, φυσικά, ότι πρώτα θα ερευνηθεί η υπόθεση με βάση τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών και μετά, εφ όσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, θα πάει στη Βουλή για τη βασική έρευνα.

Η διαρροή του παρακράτους αφήνει και την κουτσουλιά, ότι τα αδικήματα της απιστίας και της δωροληψίας, που ίσως προκύψουν (δική μας επισήμανση) για τους κατονομασμένους πολιτικούς, έχουν παραγραφεί για όλους μέχρι το 2012, προσθέτοντας, για να λασπώσει ακόμα πιο πολύ τους «εχθρούς» του, ότι για τους προ του 2012 θα γίνει έρευνα για μαύρο χρήμα. Χωρίς καν να ξέρει αν θα γίνει! Δώσε λάσπη να φάει ο λαός!

Ενώ η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, ξαφνικά εμφανίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή η κυβέρνηση, στον Άρειο Πάγο και στο γραφείο της εισαγγελέως του, πριν καν η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ, Ντζούρας και Στ. Μανώλης παραδώσουν το μέρος της δικογραφίας στην ίδια την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση δεν έχει και δεν επιτρέπεται να έχει καμιά ανάμιξη με τις δουλειές της Δικαιοσύνης, εκτός αν κληθεί από αυτήν. Από όσο είναι γνωστό κανείς δεν κάλεσε την κυβέρνηση στον Άρειο Πάγο. Εκτός αν την κάλεσε. Οπότε το θέμα παίρνει άλλη τροπή.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φτάνοντας στον Άρειο Πάγο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι εκεί για δική του υπόθεση. Λίγη ώρα μετά, και ενώ ήταν στο γραφείο της εισαγγελέως, αυτοδιαψευδόμενος έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία παραδέχτηκε ότι βρίσκεται εκεί προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση Novartis! Η εισαγγελέας, συμπλήρωσε, τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω…

Δύο ερωτήματα: Γιατί είπε ψέματα στους δημοσιογράφους μπαίνοντας; Γιατί ήθελε να κρύψει το σκοπό της επίσκεψης; Προφανώς γιατί ήξερε ότι δεν έχει καμιά δουλειά εκεί! Και γιατί έβγαλε ανακοίνωση στη συνέχεια; Προφανώς γιατί οι δικαστικοί λειτουργοί του υπέδειξαν ότι θα μείνουν οι ίδιοι εκτεθειμένοι από μια μη ανακοινώσιμη παρουσία του, που όμως ήταν προφανής. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι είχαν ήδη δημοσιεύσει τον πιθανό λόγο της επίσκεψης. Τα ΜΜΕ, που, όπως όλα τα φασιστικά καθεστώτα, έτσι και η κυβέρνηση λοιδορεί, συκοφαντεί και προσπαθεί να ελέγξει, του χάλασαν τη σούπα.

Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο και σοβαρότατο: Τι δουλειά είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενημερωθεί στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση. Με ποια ιδιότητα και με ποιο νομικό δικαίωμα.

Το επόμενο ερώτημα παραμένει σοβαρό, γιατί η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν ζαλίσει μ αυτό το δικαίωμα (και πολύ σωστά) εδώ και χρόνια: Έχουν ή δεν έχουν οι κατηγορούμενοι το τεκμήριο της αθωότητας; Πολύ περισσότερο όταν δεν είναι καν κατηγορούμενοι; Ή έχουν μόνο οι «δικοί μας;»

Το επόμενο δεν είναι ερώτημα. Είναι θέση. Δεν ξέρουμε αν οι πολιτικοί που αναφέρονται είναι μπλεγμένοι ή δεν είναι στην υπόθεση και με ποιο τρόπο. Μπορεί κάποιοι να είναι. Είναι όμως δουλειά της Δικαιοσύνης να το βρει. Είναι ντροπή της ελληνικής νομοθεσίας, δηλαδή των πολιτικών, που υπάρχει παραγραφή για αδικήματα στελεχών των κυβερνήσεων. Δεν θα έπρεπε να παραγράφονται ποτέ.

Και είναι ντροπή της ελληνικής νομοθεσίας, δηλαδή όλων των προηγούμενων πολιτικών, που τα μέλη της Βουλής και τα στελέχη των κυβερνήσεων δεν δικάζονται από τον φυσικό δικαστή, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά ξεπλένονται δικαστικά από τη συντεχνία της Βουλής. Γιατί αυτό συμβαίνει. Έτσι, ούτε η αλήθεια φανερώνεται, αλλά και οι πολιτικοί μένουν στο λαό με τη ρετσινιά των λαμόγιων.

Όλα αυτά δεν δικιολογούν την απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Είναι μια αντιδημοκρατική νοοτροπία. Και δεν μας ενδιαφέρει αν την είχαν κι οι άλλοι. Ετούτοι εδώ έχουν πει ότι δεν είναι σαν τους άλλους. Άρα, είναι χειρότεροι όταν το κάνουν.

Ήδη ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης. Που η προϋπηρεσία του δεν εγγυάται για την καθαρότητα των επόμενων μεθόδων από την κυβέρνηση και το παρακράτος της.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν όλη την αλήθεια για την υπόθεση. Καθαρή και ξάστερη. Για όλους. Και ήδη, η κυβέρνηση τη χειρίζεται σαν μέσο λασπολογίας των πολιτικών της αντιπάλων. Καλά λέει ο Μίκης. Τι σχέση έχει αυτή η στάση με τη Δημοκρατία.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια