Σε ετοιμότητα για επιστράτευση όλων των Τούρκων κάλεσε ο Ερντογάν – Άρχισαν να ψάχνουν φύλλα πορείας οι Τούρκοι!

Του Βασίλη Καπούλα

Εκατ. Τούρκους υπό τα όπλα βάζει ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Για γενική επιστράτευση μίλησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε επακριβώς:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας , ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Φυσικά ο στόχος δεν είναι Συρία αλλά Ελλάδα και Κύπρος!

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ όπως είπε «που φτάσαμε εδώ..απο τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες, εκατ,  Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( e-devlet) στο διαδίκτυο άρχισαν να ψάχνουν τα φύλα πορείας τους και για το που θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης , με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Όσοι είναι ικανοί έχουν ενεργό εντολή επιστράτευσης, και να είναι έτοιμοι», προσθέτοντας «όχι ότι χρειαζόμαστε (να κινητοποιήσουμε επιπλέον δυνάμεις) αυτή τη στιγμή».

Μετά τη δήλωση του Ερντογάν, μια τεράστια μάζα Τούρκων πολιτών  προσπαθούσαν να δουν αν είχαν ενεργές «εντολές επιστράτευσης», έτσι ο κρατικός ιστότοπος «έπεσε».

Οι Τούρκοι άνδρες που ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία τοποθετούνται σε ειδικό σύστημα «κινητοποίησης»  για να υπηρετήσουν ξανά, εφόσον το απαιτήσουν οι «συνθήκες».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει τακτικά τους πολίτες σχετικά με την ικανότητα που θα πρέπει να έχουν για υπηρετήσουν στον τουρκικό στρατό σε περίπτωση πολέμου.

Εκείνοι με τις εντολές ενεργητικής κινητοποίησης υποχρεούνται να αναφέρουν παρουσία  στους προκαθορισμένους σταθμούς  όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει  την «κινητοποίηση για πόλεμο».

Η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του κουρδικού κόμματος  HDP Ertuğrul Kürkçü έγραψε  με ένα tweet ότι η έκδοση μιας «εντολής στρατιωτικής κινητοποίησης» δεν αποτελεί υπόσχεση νίκης, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά τουρκικά στρατεύματα δεν είναι αρκετά και μπορεί να υπάρξουν νέες  απώλειες στον ορίζοντα».




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια