Δραματικές εξελίξεις! Απόπειρα δολοφονίας κατά του Άσαντ – Επίκειται αμερικανική εισβολή στη Δαμασκό; – Ιράν: «Θα εξαφανίσουμε το Ισραήλ, θα εκπληρώσουμε τις προφητείες»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας, με Δαμασκό, Ισραήλ και Ιράν να βρίσκονται στα πρόθυρα μιας τεράστιας σύγκρουσης! Οι πληροφορίες που έρχονται από αραβικά δίκτυα είναι άκρως ανησυχητικές, όπου κάνουν λόγο πως οι Αμερικανοί είτε θα μπουν στη Δαμασκό, είτε οι Ισραηλινοί, με τις λεγόμενες χειρουργικές παρεμβάσεις, θα βγάλουν από την άκρη τον Άσαντ.

Ο Assad είπε σε κουβέντα που είχε με πολίτες σε περιοδεία του στους δρόμους και τα στέκια της συριακής πρωτεύουσας ότι θα πάρει τα όπλα του και θα πολεμήσει στη Δαμασκό κατά των αμερικανών εισβολέων. Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Οτι μάλλον είναι κοντά μια αμερικανική επέμβαση στη Συρία.

Μετά την έντονη πτώση των ρουκετών τελευταία ο πρόεδρος Άσαντ περιηγήθηκε τη συριακή πρωτεύουσα.Μετά την όξυνση των συγκρούσεων στην Ανατολική Γκούτα καθώς οι εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις θέλουν να κάνουν τη Δαμασκό τακφιριστική πόλη ο Bachar al-Assad, πραγματοποίησε μια περιοδεία στην πόλη.έσφιξε το χέρι στους πολίτες στους νέους και στους πιο μεγάλους και τους είπε ότι μιλούν για αμερικανική εισβολή στη Δαμασκό.

Κι εγώ σας λέω τόνισε ο πρόεδρος ότι θα πάρω τα όπλα μου και θα πολεμήσω τους αμερικάνους εισβολείς και όλος ο συριακός λαός θα τους πολεμήσει.Ο λαός της Συρίας δεν θα υποκύψει στους άπιστους που θέλουν να εξολοθρεύσουν τη συριακή κοινωνία και η Αμερική πρόκειται να γευθεί μια μεγάλη ήττα στη Συρία και ολόκληρη την περιοχή.Η Δαμασκός είναι ανυπότακτη στους κατακτητές.

Το Ισραήλ αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Άσαντ

Μετά από την κλιμάκωση της έντασης και την κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού F16 από την συριακή αεράμυνα το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα αεροπορικών βομβαρδισμών. Αυτή τη φορά στόχευσε το προεδρικό μέγαρο και αποπειράθηκε να δολοφονήσει το σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ. Μαζικά χτυπήματα στη Δαμασκό, τουλάχιστον 6 σε περιοχές κοντά στο προεδρικό μέγαρο.



Τύμπανα πολέμου – Ιράν προς Ισραήλ: Θα σας κάνουμε τη ζωή κόλαση

Ο υπαρχηγός των Επαναστατικών Φρουρών, δήλωσε ότι το Ιράν μπορεί να καταστρέψει όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και να προκαλέσει συνθήκες κόλασης για την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Ο Hussein Salami, δήλωσε ότι το Ισραήλ άκουσε σήμερα τη φωνή των στρατιωτών του ισλάμ στα σύνορά του και πρόσθεσε: « Θα παραγματοποιήσουμε την προφητεία του Ανώτερου Οδηγού εδώ και 20 χρόνια για την εξαφάνιση του Ισραήλ. »Ο Salami υπογράμμισε ότι στο μέλλον ο ισλαμικός κόσμος θα είναι μάρτυρας νικών : « η Αμερική και το Ισραήλ οφείλουν να περιμένουν ήττες και δυσκολίες θα τους εκδιώκουμε παντού μέχρι αυτοί να εγκαταλείψουν τον μοσυουλμανικό κόσμο και τις υποθέσεις του. »

Ο ιρανός αξιωματούχος κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την περιοχή πριν να νικηθούν και ότι η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη.Ο Salami τόνισε ότι το « ‘Iran είναι ικανό να κατστρέψει τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και να μεταμορφώσει σε κόλαση το Ισραήλ « .Ο ίδιος εξήγησε ότι η ιρανική παρουσία στη Συρία δεν είναι στρατιωτική αλλά συμβουλευτική και ότι ο συριακός στρατός είναι ικανός να υπερασπιστεί τη χώρα του.

«Οι ισχυρισμοί για την πτήση ενός ιρανικού drone πάνω από το Ισραήλ και η συμμετοχή του Ιράν στη πτώση ενός σιωνιστικού αεροσκάφους είναι τόσο γελοίοι που δεν αξίζουν ένα σχόλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασέμι. Πρόσθεσε ότι οι ιρανοί αξιωματούχοι ενεργούν στη Συρία μόνο ως σύμβουλοι και το κάνουν «κατόπιν αιτήματος της … νόμιμης και νομοταγούς κυβέρνησης».

Επιπλέον, τυχόν «επιθετικές ενέργειες» του Τελ Αβίβ θα προκαλούσαν μια σοβαρή αντίδραση. Αυτό συμβαίνει επειδή το Ιράν είναι ικανό να δημιουργήσει «κόλαση για τους σιωνιστές», δήλωσε ο ταξίαρχος στρατηγός Hossein Salami, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελίτ του επαναστατικού φρουρίου του Ιράν.

Ο Κασέμι πρόσθεσε ότι η Συρία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και η κυβέρνηση και οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν ένα «νόμιμο δικαίωμα να υπερασπίζονται την εδαφική τους ακεραιότητα και να αντιμετωπίζουν κάθε είδους ξένη επίθεση». Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η Ισραηλινή Άμυνα (IDF) δήλωσε ότι κατέρριψαν ένα ιρανικό UAV, το οποίο πέρασε από το έδαφος της Συρίας στο Ισραήλ. Σε απάντηση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στις ιρανικές θέσεις στη Συρία.

Ο Ισραηλινός στρατός αργότερα δήλωσε ότι ένα ισραηλινό F-16 συνετρίβη εξαιτίας της «μαζικής συριακής αντι-αεροπορικής δύναμης πυρός». Οι πιλότοι επέζησαν του περιστατικού. Σε απάντηση της συντριβής, ο IDF δήλωσε ότι χτύπησε 12 ιρανικούς και συριακούς στόχους στη Συρία. Η Δαμασκός κατήγγειλε τις ισραηλινές ενέργειες ως «επιθετικότητα».

Σχετικά με την αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράν και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ισλαμική Δημοκρατία, η Σαλαμί είπε ότι το Ιράν παραμένει ισχυρό ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει «όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή ξεκινώντας επιθέσεις από το εσωτερικό της χώρας».

Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αυξήθηκαν γρήγορα μετά το περιστατικό του Σαββάτου. Ο IDF προειδοποίησε τη Συρία και το Ιράν ενάντια στην «παραβίαση» της κυριαρχίας του λέγοντας ότι και οι δύο χώρες θα πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα εάν αψηφήσουν αυτή την προειδοποίηση. Είπε επίσης ότι η Τεχεράνη και η Δαμασκός «παίζουν με τη φωτιά».

Το Ισραήλ ζητά ζώνες αποκλιμάκωσης στα σύνορα ειδάλλως

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Μόσχα δήλωσε σήμερα (10/2) ότι οι ομάδες της οργάνωσης Χεζμπολάχ που έχουν την υποστήριξη του Ιράν και οι σιίτες μουσουλμάνοι ένοπλοι, πρέπει ν’ αποχωρήσουν άμεσα από την ζώνη αποκλιμάκωσης στα νότια της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Προτιμούμε να συνομιλούμε για την υλοποίηση διαφορετικών συμφωνιών στις ζώνες αποκλιμάκωσης. Στην περίπτωσή μας, για το Νότο, στα σύνορα με το Ισραήλ. Ειδικότερα, κάθε παρουσία ιρανικών ομάδων, ομάδων της Χεζπολάχ, αλλά και σιιτών ενόπλων, πρέπει άμεσα ν’ αποκοπεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρι Κόρεν, πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ρωσία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια