Πως θα υποδεχτούν οι άνθρωποι την "Πρώτη Συνάντηση" !

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο καθηγητής Michael Varnum, του κρατικού πανεπιστημίου της Αριζόνα, εξέτασε προέβη σε ένα, ας το ονομάσουμε, κοινωνικό πείραμα. Σφυγμομέτρησε τις δημόσιες αντιδράσεις ανθρώπων σε υποθετικά μηνύματα που προέρχονταν από υποθετικούς ευφυείς εξωγήινους πολιτισμούς, προς εμάς.

Όπως αναφέρει η dailystar.co.uk, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη παρά κίνδυνοι, όταν θα έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με εξωγήινους.

Βρήκε επίσης ότι οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν μία πιο θετική γλώσσα για να περιγράψουν μία τυχόν πιθανή Πρώτη Συνάντηση.

Ο Δρ Lewis Dartnell, ένας αστροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Westminster, χαιρέτισε τα ευρήματα και είπε:

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτή η μελέτη έχει βρει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανό να είναι ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη μικροβιακής ζωής πέρα ​​από τη Γη» καθώς, «Είναι απίθανο να συναντήσουμε ποτέ έξυπνους εξωγήινους στο γαλαξία μας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές επικείμενες αποστολές που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν σημάδια βακτηριδίων Marian».

Ο Δρ Varnum φαίνεται να συμφωνεί και αυτός καθώς δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι πρώτοι εξωγήινοι που θα συναντήσουμε θα είναι σε πολύ μικρή κλίμακα και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχει μία κλίση προς την άλλη κατεύθυνση, ότι αυτό που θα βρούμε πρώτα – αν βρούμε κάτι – θα είναι μικρόβια».

Η μελέτη αυτή έρχεται μετά την ανακάλυψη των σχεδόν 100 νέων ξένων πλανητών. Δανοί και Ιάπωνες επιστήμονες έφτασαν ως εκεί με τη χρήση του τηλεσκοπίου K2 Kepler υψηλής τεχνολογίας.

Ο Andrew Mayo, ο οποίος εργάζεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστήματος, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε να αναλύουμε 275 υποψηφίους [πλανήτες για ζωή] από τους οποίους οι 149 επικυρώθηκαν ως πραγματικοί εξωπλανήτες».

Περίεργη έρευνα, δεν νομίζετε; Ποιό είναι το περίεργο; Μα, να ψάχνουν την αντίδραση της ανθρωπότητας σε επικείμενη επαφή με εξωγήινους από την μία, αλλά από την άλλη να σου λένε ότι αποκλείεται να συναντήσουμε ποτέ ευφυείς εξωγήινους…

Άραγε βολιδοσκοπούν την ψυχολογία μας για να σκαρφιστούν πως θα μας ανακοινώσουν ότι η Επαφή είναι προ των πυλών, ή για να χρησιμοποιήσουν αυτή την ψυχολογία εναντίων μας;

Πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία. Ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Επίσης, καλό είναι να δίνουμε σημασία τόσο στο ένστικτο όσο και στην διαίσθησή μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια