Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Οι τρεις παράμετροι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία της Κυριακής 21 Ιανουαρίου θα γράψει ιστορία και θα αποτελέσει ένα γέρο χτύπημα σε όσους ήθελαν όλα αυτά τα χρόνια τους κατοίκους αυτής της χώρας, τους Έλληνες, να είναι προβατάκια επί σφαγή.

Πέραν τούτου θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κάποιες παραμέτρους που έχουν εμφανιστεί σε αυτό το συλλαλητήριο.

Η πρώτη παραμέτρους είναι η καθαρά πατριωτική. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη κινητοποίηση, ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους νόμιζαν ότι θα περάσουν χωρίς μεγάλο κόστος την μεγάλη προδοσία της Μακεδονίας.

Απέναντι σε αυτή την κινητοποίηση εμφανίζονται ο οι διάφοροι αριστεροβάμονες και οι διάφοροι «προοδευτικοί» πολιτικοί, με… εγκεφαλική στένωση, συνεπικουρούμενοι από ένα προδοτικό μιντιακό σύστημα, να κατηγορούν τον πατριωτισμό σαν… φασισμό και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να κινητοποιήσουν και αντιδιαδηλώσεις. Μέχρι και τον αρχιεπίσκοπο επιστράτευσαν, οι δηλώσεις του οποίου μόνο αηδία προκάλεσαν και ήδη έχει απαξιωθεί. από μεγάλη μερίδα του κλήρου και του ποιμνίου.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη παράμετρος που είναι πιο επικίνδυνη για αυτή την μεγάλη λαϊκή πανεθνική κινητοποίηση. Είναι η προσπάθεια να καπελωθεί αυτό το κίνημα και να το… «εξομαλύνουν» όσο το δυνατόν γίνεται. Αυτό φάνηκε από την επιλογή των ομιλητών. Ο ένας ήταν υπουργός μνημονιακης κυβέρνησης ενώ προπαγάνδιζε υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015, ο άλλος έχει εκδηλωθεί θετικά για τον ΓΑΠ και αυτός υποστήριζε το Ναι στο δημοψήφισμα του 2015 και ένας τρίτος έχει… «μπερδεμένες» απόψεις για τους Βλάχους στην Ελλάδα.

Όλα αυτά θα κριθούν. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτό το συλλαλητήριο καλείται να παίξει τον καταλυτικό απελευθερωτικό ρόλο που τόσα χρόνια περιμένουν οι κατεχόμενοι Έλληνες. Ο κύριος ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο ελληνικός λαός.

Από κατεχόμενοι, ελεύθεροι Έλληνες Μακεδόνες!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια